Шутаковићима опело држи владика Јоаникије

М. С.

06. 09. 2019. у 14:15

Шутаковићима опело држи владика Јоаникије

Породица Шутаковић / Масовна гробница у Ђаковици

Посмртни остаци петочлане породица Шутаковић из Ђаковице, биће сахрањени у уторак у Андријевици

ПОСЛЕ силних преговора, у уторак у ће на Кули, граничном прелазу са Црном Гором, бити извршена примопредаја посмртних остатака петочлане породице Шутаковић - Недељка (1936), његове супруге Даринка - Дара рођена Јеврић (1941) и њихова деце Александра (17), Ђорђа (16) и Радомана (13).

Прочитајте још: Убијали Србе по пријави комшија


Ковчези са телима косметских мученика потом ће бити пренесени до катадралног манастира Епархије будимљанско-никшићке Ђурђевих ступова у Беранама, где ће епископ будимљанско-никшићки господин Јоаникије са свештенством у 13 сати извршити опело.

- Шутаковићи су киднаповани 13. јуна 1999. године на путу од њиховог стана до цркве у Ђаковици, где су кренули да се склоне од албанских терориста. Коначна ДНК идентификација спроведена је 14. марта 2019 године, којом је потврђен идентитет ових христоликих жртава. У јуну 2018. године на периферији Ђаковице у масовној гробници пронађени су посмртни остатци породице Шутаковић. Позивамо верни народ да као хришћани заједно са молитвеним поменом испратимо ове мученике на њихов вечни починак.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације