ДРУГИ СЛУЧАЈ ОВЕ ГОДИНЕ: У Приштини рођено дете са два пола

05. 09. 2019. у 00:15

ДРУГИ СЛУЧАЈ ОВЕ ГОДИНЕ: У Приштини рођено дете са два пола

Depositphotos

У току су анализе и консултације са разним специјалистима клинике; Реч је о случају који се у медицини третира као синдром хиперплазије надбубрежне жлезде

ЛЕКАРИ Одељења за гинекологију приштинске клинике суочили су се ових дана са изузетно ретком појавом, рођењем бебе са два пола, јавио је приштински портал "Фронт онлајн". Беба је по рођењу пребачена на Одељење неонатологије, где је подвргнута неопходним лекарским прегледима.

Међутим, директор неонатологије Џевдет Гојновци каже да се двополна беба лечи на тој клиници и да је ово друга беба рођена са оваквим генетским променама. Према његовим речима, реч је о случају који се у медицини третира као синдром хиперплазије надбубрежне жлезде.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Унутрашња провера због случаја беба-близанаца у Крушевцу


- Беба се родила прерано. У току су анализе и консултације са разним специјалистима клинике. Ово је други случај ове године са симптомима промене гениталија, што је вероватно последица хормонских промена - рекао је Гојновци за приштински "Зери". - Уколико се ова дијагноза потврди, то је излечиво.

Иначе, новорођенче је старо 32 недеље и тежи свега 995 грама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Mek

05.09.2019. 07:37

Posledice bombardovanja osiromasenim uranijumom!? Jadna deca i roditelji. One na žalost, imaju kumulativan efekat i odrazavaju se vec sada na generacije a i ubuduce na generacije svih koji su se zatekli u upasnoj zoni. Ne treba se onda cuditi tolikom forsiranju zakona za transrodne osobe kada se iz ovog ugla gleda. Menja se svetska populacija genetski pa se ljudima sa takvim potrebama u demokratijama moraju dati prava. Licemerno jer se namerno stvaraju tave osobe bez svoje volje i pristanka.

Любитель

05.09.2019. 07:54

Очигледне мутације као последица бомбардовања.

deki

05.09.2019. 08:00

S obzirom na bombardovanje i na tone bacenog osiromasenog uranijuma ne bi me cudilo da krenu da se radjaju i sa dve glave,4 noge,8 ociju itd.a nasa drzava cuti i zabija glavu u pesak kao noj.