Лекари на провери због смрти беба

С. Бабовић

04. 09. 2019. у 12:51

Лекари на провери због смрти беба

Фото: С. Бабовић

Након последњих трагичних исхода, Министарство здравља испитује рад болнице у Крушевцу; Утврђује се и како је лечена Тамара Милић

У ПОРОДИЛИШТУ у Крушевцу у току је унутрашња провера квалитета стручног рада при збрињавању пацијенткиње са близаначком трудноћом, код које је превремени порођај урађен након што је на ултразвуку утврђено да су оба плода без срчане радње, сазнају "Новости". Трудница С. Г. (21) примљена је 30. августа на Гинеколошко-акушерско одељење Опште болнице у 32. недељи гестације.


Прочитајте још: ПОСЛЕ ТРАГИЧНЕ СМРТИ ТРУДНИЦЕ ИЗ КРУШЕВЦА: Фејсбук група „Правда за Тамару Милић“ за два дана окупила више од 1.700 људи

- На ултразвучном прегледу утврђено је да су оба плода без срчане радње - наводи за "Новости" др Весна Стевић Гајић, в. д. директора болнице. - На адекватан начин је спроведен превремени порођај и пацијенткиња се осећа добро. У вези са овим случајем у току је унутрашња провера квалитета стручног рада.

Супруг труднице А. Г. (23) каже, за "Новости", да у овом тренутку заиста не жели било кога да криви.

- Сачекаћемо резултате обдукције како бисмо сазнали шта се у ствари догодило, да ли је можда дошло до нечије грешке, да ли је можда нешто друго у питању - каже за "Новости" А. Г. (23).

Прочитајте још: ИСПОВЕСТ МУЖА ТРАГИЧНО ПРЕМИНУЛЕ ПОРОДИЉЕ: Смрт моје Татјане још је под велом мистерије

Први резултати обдукције могу да се очекују за око две недеље и сви се надају да ће расветлити цео случај, јер је у питању била уредна трудноћа, а трудница је редовно одлазила на контроле у крушевачки диспанзер за жене.


Информација о догађају појавила се на фејсбук-групи "Правда за Тамару Милић", формираној почетком августа, након смрти труднице из Крушевца у КЦ Ниш, где је, према наводима тамошњих лекара, пацијенткиња транспортована из крушевачке болнице 23. јула, "у стању већ развијене сепсе". Како су "Новости" писале, после 10 дана борбе нишких лекара, трудница је, нажалост, преминула, а породица Милић је уз подршку чланова фејсбук-групе недавно организовала протест у центру града и том приликом затражила хитно процесуирање одговорних за смрт Тамаре Милић 1. августа, као и њене бебе.


Крушевљани на улицама након смрти труднице

Породица сматра да је кривица на лекарима у Крушевцу. У међувремену, кривична пријава Тамариног супруга Лазара Милића против Опште болнице достављена је Основном јавном тужилаштву и тиче се кривичног дела несавесно пружање лекарске помоћи. У испитивање случаја укључила се инспекција Министарства здравља, а раније је обављена и унутрашња контрола провере стручног рада у болници.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПОСЛЕ ТРАГИЧНЕ СМРТИ ТРУДНИЦЕ ИЗ КРУШЕВЦА: Фејсбук група „Правда за Тамару Милић“ за два дана окупила више од 1.700 људи


Према последњим информацијама из болнице, како износи в. д. директора, др Весне Стевић Гајић, "Министарство здравља је упутило лекаре специјалисте из већих центара како би проверили све аспекте рада Опште болнице, нарочито на одељењима гинекологије и акушерства".

Општа болница у Крушевцу,фото С.Бабовић

ЗДРАВСТВО ТЕМА БРОЈ ЈЕДАН

МЕСЕЦ дана након смрти труднице Тамаре Милић, крушевачко здравство главна је локална тема на друштвеним мрежама.

- Људи нам се стално јављају са новим причама - предочава за "Новости" Јелена Илић, Тамарина кума и администраторка групе "Правда за Тамару Милић". - Што се наше борбе за истину о Тамари тиче, не одустајемо. Још немамо никаквих информација у вези са резултатима инспекције и обдукције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

baka

04.09.2019. 14:19

strasno je ali neka roditelji imaju snage, vazno je da je zena prezivela, bice dece, blizanacke trudnoce su obicno rizicne. ja sam pobacila u 6. i 7. mesecu i ipak rodila dvoje normalne i zdrave dece.

Maki

05.09.2019. 00:36

@Jo - I ja bih sve lekare u zatvor poslala pa neka nas leče vračare ili još bolje lečićemo se sami pošto prosečan Srbin svakako zna mnogo više o dijagnozama i lekovima od prosečnog lekara.

Један из Братства

05.09.2019. 07:59

Крушевац је познат по стручности и савесте лекара, част изузецима.

bubamara

05.09.2019. 09:27

pa tamo vezuju bolesnike za krevet na svim odeljenjima nocu da bi m .sestre mogle da gledaju zadrugu i ostale gluposti