УНИЦЕФ отворио конкурс за технолошке стартапе

Танјуг

01. 09. 2019. у 17:34

УНИЦЕФ отворио конкурс за технолошке стартапе
УНИЦЕФ-ов Иновациони фонд позвао је технолошке стартапе из Србије и других држава Западног Балкана чији рад је усмерен на повећање доступности интернета да се пријаве на конкурс за инвестицију од 100.000 долара по тиму

УНИЦЕФ-ов Иновациони фонд позвао је технолошке стартапе из Србије и других држава Западног Балкана чији рад је усмерен на повећање доступности интернета да се пријаве на конкурс за инвестицију од 100.000 долара по тиму.

Конкурс је намењен стартапима који се баве иновацијама у области дигиталног повезивања, рада и образовања на даљину, као и проналажења послова за младе користећи вештачку интелигенцију (АР), проширену реалност (ВР), блокчеин (blockchain) или машинско учење (МЛ), а рок за пријаву је 30. септембар, саопштено је из УНИЦЕФ-а.

Овај износ, без узимања власничког удела, намењен је оснаживању ових тимова на глобалном нивоу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - INTERNET KAKVOG GA ZNAMO IDE U PROŠLOST? Šta više neće smeti da se stavlja na “veb”

Циљ конкурса је да се подстакне веће укључивање младих у савремене токове у дигиталном свету и да млади добију могућности за образовање и напредовање у животу, наводи се у саопштењу УНИЦЕФ-а.

Право да се пријаве имају тимови из Србије, региона Западног Балкана и свих земаља које су обухваћене УНИЦЕФ-ом програмима, а стартапи из Србије додатне информације могу добити на српском језику.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Francuska usvojila zakon o zaštiti prava izdavača i novinskih agencija

Право учешћа на конкурсу немају тимови из најразвијенијих земаља, попут Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Немачке или Израела, јер је УНИЦЕФ фокус у овом конкурсу ставио на земље у којима је дигитална економија у повоју.

Конкурс је отворен до 30. септембра.

УНИЦЕФ-ов Иновациони фонд успостављен је да би се финансирале технологије отвореног кода у повоју које могу помоћи деци, наводи се у саопштењу.

Додаје се да је основна мотивација Иновационог фонда јесте да пронађе „скупове“ или портфолија иницијатива које се баве најмодернијим технологијама, тако да УНИЦЕФ може да учествује на њиховом тржишту, обавести се о овим технологијама и помогне да оне допринесу бољем животу за децу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Kristina 24 - Beograd

02.09.2019. 07:57

Prijavila sam se i kad su me pitali da li sma clan SNS i da li priznajem Kosovo, nakon mog negativnog odgovora su me odbili.