Снежана Пајовић на челу Винче

Е. В. Н.

30. 08. 2019. у 15:16

Снежана Пајовић на челу Винче
На бурној седници именован нови руководилац нуклеарног института

НОВИ в.д. директор Института "Винче" биће др Снежана Пајовић, из Лабораторије за молекуларну биологију и ендокринологију овог института, чији је била руководилац. Она је као једини кандидат добила подршку УО Института "Винча", а како сазнајемо, избор ће бити потврђен и у Министарству просвете, науке и технолошког развоја. На тајном гласању Снежану Пајовић подржало је пет од седам чланова УО, један је био уздржан, а један није уопште гласао, иако је био на седници.

Заседање Управног одбора одржано у петак, међутим, протекло је бурно. Седница је чак и прекинута и настављена у Министарству просвете.

Прочитајте још - "Винча" добија другог в.д. директора

- Око 15-20 запослених окупило се испред Института и, када је седница почела, упали су у салу. Тражили су да Управни одбор изабере досадашњег в.д. Златка Ракочевића, који претходно није добио потребну подршку за избор - каже извор "Новости" из Института "Винча". - Чланови УО су одлучили да седницу прекину и заједно са досадашњим в.д. Ракочевићем и његовим саветником је наставе у Министарству просвете.

Наредна седница УО заказана је за 4. септембар и, како сазнајемо, на њој ће бити потврђен избор Снежане Пајовић.

Она је, иначе, на челу једне од лабораторије у "Винчи" и редовни је професор Медицинског факултета у Нишу. Пре десетак година била је и државни секретар у тадашњем Министарству науке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Golub

30.08.2019. 16:12

Ovo samo kod nas može . Pa što je UO nije predložio na prošloj sednici ? Izgleda da im niko nije rekao na vreme .Praviće Rakočevića i njemu slične od blata , ali biće kasno , a i blata neće biti toliko .

Suzana

30.08.2019. 16:13

Snežana Pajović nije rukovodilac navedene laboratorije, pošto je nisu podržali najbliži saradnici

Gargamel

02.09.2019. 10:35

@GARGAMEL - Neke ptice se drze svog jata, neke prelecu, a neke nikad ne polete.

Vinca33

30.08.2019. 17:41

Gospodja nije rukovodilac lab.za molekularnu biologiju.i endokrinologiju Instituta Vinca!

Tanja

31.08.2019. 00:30

Nedopustivo je ponašanje naučnika koju su danas protestvovali u Vinči i zbog kojih je prekinuta sednica UO.

Tanja sve tanja

31.08.2019. 01:06

@Tanja - Da, nedopustivo, jer trebalo je mnogo vise ljudi da pokaze hrabrost i izadje da brani Institut od nedopustivog ponasanja UO.