Гром Вукици убио све три краве

М. НИЋИФОРОВИЋ

26. 08. 2019. у 11:17

Гром Вукици убио све три краве

Вукица је ударом грома у трену изгубила све што има / Фото М. Нићифоровић

Вукица Милосављевић, домаћице из забитог села Кашаљ код Новог Пазара остала без све три краве због удара грома. Хуманитарц Хидо Муратовић уручио прву помоћ, позива људе да помогну Вукици

У СТРАШНОМ невремену које је у суботу увече захватило планину Рогозну код Новог Пазара гром је убио три краве Вукице Милосављевић, домаћице из забитог села Кашаљ.

Вукица живи сама, најближи комшија удаљен јој је четири километра, бави се сточарством, а убијене краве биле су јој све што је имала. Јуче је цео дан плакала и молила Бога да некако добави бар једну краву, како би могла да се прехрани и опстане на опустелој планини.

- Краве су биле на паши недалеко од куће. Одједном, само се спустила нека тама, почео је да пада град, севало је и грмело са свих страна. Чула сам прасак, а тек касније сам видела како краве леже на пашњаку. Једна је требало да се отели за два-три дана, а друга у септембру. Мало пре удара грома била сам уз њих, могла сам и ја да настрадам... - прича Вукица.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
СНАЖНО НЕВРЕМЕ У ОКОЛИНИ КРАЉЕВА: Град величине ораха тукао редом (ФОТО)

Ову самохрану горштакињу јуче је посетио познати хуманитарац из Новог Пазара Хидо Муратовић, својевремено добитник Златне плакете "Новости" за подвиг године, и уручио јој прву помоћ од стотину евра.

- Причињена штета је око 4.000 евра, позивам све добре и хумане људе у Новом Пазару и Србији да помогнемо Вукици, сама неће моћи да се опорави од несреће која је задесила - поручује Муратовић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Janko

27.08.2019. 20:26

@Đorđe - ma ljudi molim vas ,nemojmo sam zaljenje' nego broj ziro racuna da svi damo po 10 eu' svaka cas ovom coveku koji je pokrenuo ovo,nemojt kako neko rece u komentarima,nije ovo kosovo ljudi,mi smo super i mi se super slazemo sa komsijama bosnjacima,ja sam iz Raske,

Marko

26.08.2019. 11:47

Valjda Drzava mora da ima unapred pripremljene mehanizme za ovakve situacije.Svaka cast ovom humanom coveku, ali ovo mora sistemski da se resava

Raca Milosavljevic

26.08.2019. 12:59

... koliko treba coveku da bude srecan ... mnogo malo ... nece valjda drzava Srbija da dozvoli da ova zena sa sela bude nesrecna ... ne bi trebalo ....

Savana

26.08.2019. 13:19

ministarsto poljoprivrede da pokloni dve steone junice kad zena hoce i zeli da radi

Is sela

26.08.2019. 13:47

To treba da se ispita dalije grom ubio krave Ona zivi blizu Pazara I nikad neznas koje mogao Da uradi .A drugo daj Da zeni pomognemo Da kupi Krave Da ima od čega Da živi. Jadna žena.