Стефановић и Бо о сарадњи Србије и Кине и заједничким патролама

Новости Онлине

петак, 23. 08. 2019. у 15:06

Стефановић и Бо о сарадњи Србије и Кине и заједничким патролама

Небојша Стефановић
Фото: МУП Србије

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је у петак са амбасадором Кине Чен Бо о наставку сарадње у области унутрашњих послова
Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић разговарао је у петак са амбасадором Кине Чен Бо о наставку сарадње у области унутрашњих послова.

Амбасадор Чен Бо је изразила задовољство због конкретних резултата које доноси досадашња сарадња полиција, док је министар Стефановић оценио да је сарадња двеју земаља, како у области унутрашњих послова, тако и у другим областима на високом нивоу.

Стефановић и Чен Бо су разговарали о конкретним активностима на унапређењу сарадње, почев од пилот-пројекта успостављања заједничких патрола, чији се почетак рада очекује у септембру када се и очекује највећи прилив кинеских туриста, стоји у саопштењу министарства.

Прочитајте још - Чен: Кина ће наставити да подржава суверенитет Србије

Кинески полицајци у овим патролама имаће саветодавну улогу и помагаће српским полицајцима у комуникацији са кинеским туристима.

Прочитајте још - Заједничке кинеско-српске патроле у три града

Министар и амбасадор су разговарали и о могућностима размене искустава и добрих пракси кроз сарадњу специјалних јединица министарстава двеју земаља, као и о организовању обука у наредном периоду које ће допринети унапређењу капацитета Министарства унутрашњих послова Србије.

Стефановић је истакао да је интензивна сарадња полиција двеју земаља неопходна у борби против савремених безбедносних изазова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације