Достављена кривична пријава тужилаштву, најављен протест за истину о Тамари

С. БАБОВИЋ

23. 08. 2019. у 11:00

Достављена кривична пријава тужилаштву, најављен протест за истину о Тамари

Тамара Милић Фото "Фејсбук"

Покренута је и иницијатива за доношење тзв. Тамариног закона, који би се односио на хуман и савестан третман трудница и породиља

КРИВИЧНА пријава Лазара Милића против Опште болнице Крушевац достављена је Основном јавном тужилаштву, сазнају "Новости". Због смрти Милићеве супруге, труднице Тамаре Милић (23), која је преминула 1. августа у КЦ Ниш, за петак, 23. август у 17 сати најављен је и протест.

- Тужилаштву је достављена кривична пријава Лазара Милића због кривичног дела несавесно пружање лекарске помоћи - наводи, за "Новости", Саша Аврамовић, заменик јавног тужиоца, додајући да је и затражено подношење захтева за издавање решења о ослобађању дужности чувања података, који се односе на лечење сада покојне пацијенткиње, те да је 13. августа решење Основног суда достављено крушевачкој полицији. - Након достављања извештаја ПУ Крушевац, уследиће даљи кораци тужилаштва у правцу провере навода поднете кривичне пријаве.

Прочитајте још - ПОСЛЕ ТРАГИЧНЕ СМРТИ ТРУДНИЦЕ ИЗ КРУШЕВЦА: Фејсбук група „Правда за Тамару Милић“ за два дана окупила више од 1.700 људи

У Министарству здравља износе, за "Новости", да је о околностима лечења извршен инспекцијски надзор и прибављен извештај о унутрашњој провери квалитета стручног рада крушевачке болнице.

- Након тога поступајући инспектор припрема захтев за организовање ванредне спољне провере квалитета стручног рада -кажу у Министарству.

Из руководства болнице није одговорено "Новостима" шта је показала контрола. До породице преминуле Тамаре још нису стигли резултати обдукције. У међувремену, фејсбук-група "Правда за Тамару Милић", оформљена пре две недеље како би се, према речима администратора сазнала истина о пропусту у болници, окупила је више од 7.000 чланова. Покренута је и иницијатива за доношење тзв. Тамариног закона, који би се односио на хуман и савестан третман трудница и породиља.

Прочитајте још - ТУГА У НИШУ: Породиља и беба умрле од сепсе, лекари се 10 дана борили за њихов живот

ПРЕМИНУЛА У СЕДМОМ МЕСЕЦУ ТРУДНОЋЕ

КРУШЕВЉАНКА Тамара Милић преминула је 1. августа у седмом месецу трудноће, изгубивши и бебу. Из КЦ Ниш је саопштено да је примљена са већ развијеном сепсом, поремећајем дисања. Упркос напорима лекара, после 10 дана борбе је преминула.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Krusevac

23.08.2019. 14:24

@Srdjan - Cekajte, da se sroci tako da nema elemenata strucne lekarske greske, nesavesnog lecenja... kada su lekari bili krivi?? prema meni su se ponasali kao da sam stoka pri porodjaju, a nikakvih problema nisam ni imala, ni pravila. Jednostavno, njihovo ponasanje je takvo, cak su bili i vulgarni.

Драган

23.08.2019. 13:10

Пре 4 године мој колега је умро у болници од инфекције и нико није због тога ни један дан био у затвору. Откуд инфекција у болници? Стока не стерилише инструменте, не користе рукавице и маске, не перу руке, ... У овој земљи ако желиш да некажњено убијаш људе, све што требаш да урадиш је да упишеш и завршиш Медицински факултет. Пожељно је и да докторираш или бар завршиш специјализацију јер то му пружа додатне могућности. На Куби се због овога иде на вешала. Зато имају најбољи здравствени систем.

Petronije Arbitar

23.08.2019. 13:46

Utvrditi odgovornost i sve koji su krivi, ako se utvrdi, strogo kazniti. Samo dosta već, pobogu, donošenja "Tamarinih zakona", "Tijaninih zakona" i sličnih, zakonodavstvo će nam se pretvoriti u telefonski imenik, i dosta toga da tzv. "opozicija" koristi svaku nesreću koja se desi (čak i ako je ovo nešto gore nego samo nesreća!) da okuplja i huška narod! Neka se ispita zašto ne daju rezultate obdukcije maltene mesec dana i to objaviti!

Jovan

23.08.2019. 15:45

Samo da primetim - jos jedan gradjanski protest organizovan preko fejsbuka. Naravno - spontan je i apoliticki.

Caca

23.08.2019. 17:00

Slazem se da se prema obicnom narodu ponasaju kao da su stoka,puni sebe ,ponasanje im je dno dna.A kada dodje natovi neka natovi Vip zvezda oblecu oko njih jer znaju da ce da napune dzepove pune deviza.Sram vas bilo.U 21 veku infekcija,to sami moze kod nas.