СТУДЕНТИ који су факултете уписали пре "болоње" 2006, предали су у четвртак у Скупштини Србије потпредседнику Одбора за образовање Љубиши Стоимировићу копије својих индекса, тражећи да им се продужи рок за дипломирање.

- Желимо да покажемо да је реч о добрим студентима и да би била велика штета да не завршимо студије, а на корак смо до дипломе - каже Верица Ивановић Кузмановић, студенткиња Филозофског факултета.

Они, такође, траже да их приме председник државе, премијерка и министар просвете.

Прочитајте још - Шарчевић: Нема продужетка рока за старе студенте

- Код председника тражимо пријем јер је он најпозванији да брани Устав и наша уставна права. По закону по коме смо уписали студије, ми имамо право да студирамо колико хоћемо, а нови закон се не може примењивати ретроактивно - каже она.

Стари студенти, такође, желе да их прими и министар просвете како би га упознали колико су дубоки њихови проблеми.

- Када министар буде саслушао све наше проблеме, чини ми се да ће његов став бити много блажи - рекла је Ивановић Кузмановић и додала да су први захтев поднели пре два месеца, али им се још нико није обратио.

Стари студенти кажу да би преласком на "болоњу" били оштећени у степеновању студија, неки би добили још много испита, или били враћени неку годину уназад.