Председник Србије Александар Вучић каже да ће дати све од себе да врати проф. Стојана Раденовића, кога је ангажовао Универзитет краља Сауда у Саудијској Арабији да за њих потписује научне радове.

Он је, за ТВ Прва, рекао да му је сада брига како да врати проф. Раденовића, који иначе спада у групу најцитиранијих математичара света, а због тога што више научне радове не потписује за Универзитет у Београду, он је пао на Шангајској листи за 100 места.

"То је човек којег је Томислав Николић својевремено одликовао на понос наше државе, а ја ћу дати све од себе да за годину дана, када истекну сви ти уговори да га вратим и да потписује све своје научне радове за Србију. Он је рекао најтачније шта су проблеми нашег друштва", навео је Вучић.

Прочитајте још - ПАД НА ШАНГАЈСКОЈ ЛИСТИ: Профа из подрума вукао нас ка елити


Универзитет у Београду пао је на овогодишњој Шангајској листи, јер у својим редовима нема више ниједног истраживача који се налазе на листи најцитиранијих.

Проф. Раденовић, иначе пензионер, научне радове пише у подрумским просторијама зграде у којој станује на Врачару. Захваљујући њему, али и проф. Зорану Каделбургу, Универзитет у Београду нашао се међу 300 најбољих у свету 2017. године.