Косовске безбедносне снаге на вежби у Немачкој у организацији Министарства одбране САД

Танјуг

19. 08. 2019. у 18:14

Вежба је почела 9. августа у бази америчке војске Европе (УСАРЕУР) у Немачкој, a њом је руководило Министарство војске САД.

Косовске безбедносне снаге на вежби у Немачкој у организацији Министарства одбране САД

Фото Танјуг

Дванаесточлани контингент Косовских безбедносних снага (КБС) учествовао је на мултинационалној вежби обједињених копнених операција у Немачкој, под називом “Комбиновано решавање КСИИ”, пренела је КТВ, на албанском језику.

Вежбом је, како се наводи, руководило Министарство војске САД.

Сврха обуке изведена је с циљем обучавања америчких регионалних снага на нивоу бригаде, у знак подршке циљевима америчке Европске команде за сарадњу и безбедност, за утврђивање спремности са НАТО савезницима и партнерима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -СРБИ ИЗ НОВОБРДСКЕ ОПШТИНЕ: Приштина присваја српску баштину, јер нема ништа своје

Вежба је почела 9. августа у бази америчке војске Европе (УСАРЕУР) у Немачкој.

Тим КБС у овој вежби, како се наводи, подржава 1. оклопну пешадијску бригаду пешадијске дивизије у области комуникације, особља, операција као и у области праћења и контроле развоја обуке.

Током обуке, јавио је РТК, спроведене су сталне активности на постављању и премештању преносника по потреби за подршку тактичким операцијама 1. снаперског батаљона и за сарадњу са компанијом Charlie Communication Compani.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Miki-Zg

19.08.2019. 18:38

Neće biti iznenađenje ako lažnu državu Kosovo uskoro Zapad uvede u Nato alijansu ?

Нек обавезно прегледа главу

19.08.2019. 21:15

Некоме још увек није јасно "пријатељство" УСА и швапских фашиста према Србији и србима? Неко још увек верује да је неко од дотичних, имао "неке добре намере" у задњих 50таск година?

realist.

20.08.2019. 03:50

Spremaju novi ISIS, zajedno Amerima Koji imaju licencu za stvaranje teroriste po svetu, jer je Rus potamanio sve u Siriju, treba malo tamaniti i po Evropj jer su teror preselio od istoka na Zapad. Nisu tek onako muslimanizirali Evropu.

буки

20.08.2019. 13:06

Шта је ту чудно, где су Нато ту су и шиптарски зликовци?! Ако ратују за Нато у Сирији, што не би парадирали по Немачкој?