АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Откривено 25.000 прекорачења брзине

Новости Онлине

понедељак, 19. 08. 2019. у 16:05

АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Откривено 25.000 прекорачења брзине

Илустрација
Фото: Н. Фифић

Припадници полиције, Управе саобраћајне полиције, током акције контроле брзине кретања која је спроведена прошле недеље у оквиру организације ТИСПОЛ, открили су у Србији око 25.000 прекршаја
Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, током акције контроле брзине кретања која је спроведена прошле недеље у оквиру организације ТИСПОЛ, открили су у Србији око 25.000 прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања, од чега је око 20.000 возача санкционисано на лицу места, док је око 5.000 возила у прекршају снимљено без заустављања.

Власници, односно корисници возила који су снимљени у прекршају, а да их полиција није зауставила, током наредних дана добиће позиве да доставе комплетне податке особа којима су дали возило на управљање, као и изјаву те особе којом потврђује да је у време извршења прекршаја управљала возилом, наводи се у саопштењу полиције.

Током ове акције, полицијски службеници су написали 2.500 прекршајних налога због некоришћења сигурносног појаса, 400 прекршајних налога због непрописне употребе телефона током вожње, а радарске патроле су из саобраћаја искључиле 350 возача под дејством алкохола.

Прочитајте још - Затвор за возача који је код Смедерева возио 257 километара на час


Велики број возача искључен је из саобраћаја због вожње у стању потпуне алкохолисаности, то јест имали су више од два промила алкохола у организму.

Највећа количина алкохола измерена је код нашег држављанина у Лозници, који је управљао аутомобилом са 4,14 промила алкохола у организму. У саобраћајној незгоди у Мионици возач трактора управљао је нерегистрованим трактором, при чему није имао издату возачку дозволу ни за једну категорију моторних возила, у стању потпуне алкохолисаности од 3,32 промила алкохола у организму. Пресудом Прекршајног суда, возач трактора осуђен је на казну затвора од 45 дана и новчану казну од 256.000 динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Vojislav

19.08.2019. 17:28

A da malo povecate ogranicenja kao sto je u Evropi pa tek onda da kaznjavate?

Uzun

19.08.2019. 22:11

Kad neko nastrada onda razumemo kaznjavanje i komentarisemo da treba da bude jos steozije, a kad nas zaustave onda nam je svako kriv, ovakvi su-onakvi su! Nemoj pa se ne boj...

sale

20.08.2019. 09:27

Zemun Pancevo novi put dve tyrake plus zaustavna u svakom smeru i ogranicenj 50 i onda se policija hvali kako je revnosna i koliko mucenika je nahvatala za brzinu hahahaha a ovakvih slucajva koliko hoces po Srbiji fuj gladnovi prokleti