Светски дан хеликоптера

Танјуг

18. 08. 2019. у 19:43

Светски дан хеликоптера

balkanhelicopters.rs

Водећа компанија у региону за хеликоптерски транспорт "Балкан хеликоптерс" организовала је данас трећи по реду Светски дан хеликоптера на хелирдрому у Добановнцима
Водећа компанија у региону за хеликоптерски транспорт "Балкан хеликоптерс" организовала је данас трећи по реду Светски дан хеликоптера на хелирдрому у Добановнцима.


Према речима Горана Крнете из "Балкан хеликоптерса" овај скуп је још један показатељ да наше ваздухопловство иде напред све брже и брже.


Крнета, који је и пилот, казао је да је Србија од бивших југословенских република најразвијенија хеликоптерска земља и позвао је окупљене да погледају нове хеликопотре који су дошли, а уједно и хеликоптере који су стигли у војску Републике Србије ЕЦ145.


"Србија је сад стала раме уз раме са, да кажем, развијенијим земљама које имају много боље услове и ми смо једна од 10 земаља које организују овакав диван скуп", рекао је Крнета.


Прочитајте још: СПЕКТАКЛ У ДОБАНОВЦИМА: Светски дан хеликоптера обележен летовима од којих застаје дах


Сара Крнета, директорка из "Балкан хеликоптерса", који је главни организатор овог скупа, позвала је окупљене да уживају разноврсном програму, да виде како се пакује падобран, како изгледа спашавање уз помоћ хеликоптера и да уживају у различиутим моделима хеликоптера.


"Ове године, иако је светски дан хеликоптера имамо и један авион, у питању је српска производња авион компаније Аероист у питању је СИЛА 450", рекла је Сара Крнета.


Светски дан хеликоптера је глобални догађај на ком се прославља култура летења хеликоптером, њихова широка примена у спасилачким мисијама, гашењу пожара из ваздуха, путничком и медицинском транспорту, као и бројним другим пољима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације