АЛБАНЦИ МАЛТРЕТИРАЛИ МОНАХИЊЕ: Иживљавање дивљака у женском православном манастиру!

Novosti online

18. 08. 2019. у 11:29

АЛБАНЦИ МАЛТРЕТИРАЛИ МОНАХИЊЕ:  Иживљавање дивљака у женском православном манастиру!
Према информацијама до којих је од локалних мештана, протеклих дана заиста је било неколико учесталих и веома непријатних инцидената у близини манастира Бешке на Скадарском језеру
Према информацијама до којих је од локалних мештана, протеклих дана заиста је било неколико учесталих и веома непријатних инцидената у близини манастира Бешке на Скадарском језеру, пишу медији.

Наиме, група од двадесетак Албанаца из оближњег села Мурићи неколико дана је долазила у манастир Бешку и провоцирала и узнемиравала монахиње, тврдећи да је то њихово. Због свега, према сведочењу мјештана, била је и ангажована црногорска полиција, која и даље повремено патролира у близини манастира. Такође, дошло је и до окупљања и самоорганизовања локалних православаца који су желели да заштите манастир.

Овим су потврђени и наводи митрополита црногорско-приморског Амфилохија, који је пре три дана за ТВ Нови први пут јавно саопштио да је у Бешки дошло до инцидената, а интересантан је детаљ да се о овоме у црногорској јавности готово не зна ништа.

Подсетимо, у питању је женски манастир из 15. века, задужбина Ђурађа Балшића и Јелене Балшић, ћерке кнеза Лазара и кнегиње Милице, која је и сахрањена у Бешки, а коју је православна црква прогласила за светитељку.

Извор: rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Veso

18.08.2019. 12:37

Politika koju vodi tamnosnja sramna vlast im daje vetar u ledja za takve postupke,ali bice to i drugacije ,obice im se to o glavu vrlo brzo...

d

19.08.2019. 12:16

@Aberdar - aha, Bogu je jedan dinar isto sto i milijarda i sekunda isto sto i hiljadu godina ...samo budi strpljiv pa ce visa sili da ti resi probleme ...

Сајко

18.08.2019. 15:58

Јадан тај народ само ћу то рећи.Американци су узели милион долара само због два ударца у главу кад је један наш покосио њиховог..