МИНИСТАРСТВО ПОТВРДИЛО: Отказ медицинској сестри из Звечанске

Тањуг

субота, 17. 08. 2019. у 12:06

МИНИСТАРСТВО ПОТВРДИЛО: Отказ медицинској сестри из Звечанске
Медицинској сестри Ђ.А. која се несавесно, супротно од прописа, закона и правила, понашала према штићенику Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Београду, прекинут је радни однос
Медицинској сестри Ђ.А. која се несавесно, супротно од прописа, закона и правила, понашала према штићенику Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Београду, прекинут је радни однос, саопштило је данас Министарство за рада, запошљавање, борачка и социјална пуитања.

"Одлука о доношењу решења о прекиду радног односа (отказу) медицинској сестри Ð.А. представљена је приликом састанка који је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржао са директором Центра за заштиту одојчади, деце и омладине Зораном Милачићем и руководиоцима ове Установе", каже се у саопштењу.

Министар Ђорђевић истакао је да ће сваки поступак повреде радне обавезе запослених у установама социјалне заштите бити строго санкционисан.

"Након пажљиве анализе немилог догађаја, поштујући законску процедуру, директор је донео одлуку о прекиду радног односа Ð. А. јер је установљена тешка повреда радног односа. Запослени у Центру су стручни људи који предано и са много љубави обављају свој посао, те је недопустиво да појединац својим непримереним поступањем угрози интегритет читаве Установе", рекао је министар.

Директор Центра Зоран Милачић објаснио је да се на састанку, осим о окончању дисциплинског поступка, разговарало и о проблемима са којима се запослени суочавају, о будућим улагањима и изменама закона, као и о другим актуелностима у вези са радом установе, наведебо је у саопштењу.

Половином јула на интернету се појавио снимак на којем се види како Ð. А. једно дете баца у креветац, а потом мобилним телефоном слика друге малишане.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Niko

17.08.2019. 12:29

A novcana kazna od bar 500.000 dinara za pretrpljeni dusevni bol deteta i roditelja

Nada

17.08.2019. 12:42

Cuj povreda radnog odnosa!Samo gledanje snimka je povredilo osecanja ljudi koji su ga pogledali!Prosto da ne verujes na sta je spremna!Sram je bilo,a zeni koja je snimila svaka cast!Ko zna koliko bi jos dece trpelo njeno maltretiranje!

Djordje

17.08.2019. 12:45

Ma nije moguce!? Koliko samo vremena treba da prodje i da citamo clanke koji pocinju otprilike ovako:” medicinska sestra koja posao nije obavljala u skladu sa propisima je dobila otkaz”!? Zar nije zasluzila da malo odlezi i u zatvoru!?

Vki

17.08.2019. 13:15

Kakvaje ovo Medicinska Sestra ovaje puna Zla I mržnje prema jadnoj deci. Moglaje koje dete Invalidom da Napravi . Daje moje dete tako bacala Ruke bi joj osekla . Sram je bilo Životinja od Žene.