МАЈКА ПРЕТИЛА СЛУЖБЕНИЦИМА? Кривична пријава због спорне доделе старатељства

Г. Ћ.

субота, 17. 08. 2019. у 16:02

МАЈКА ПРЕТИЛА СЛУЖБЕНИЦИМА? Кривична пријава због спорне доделе старатељства

Фото depositphotos

Пријаву су, како сазнајемо, поднели узбуњивачи из крагујевачког Центра за социјални рад за кривично дело трговина утицајем

ПРОТИВ одговорних особа у Центру за социјални рад "Солидарност" у Крагујевцу поднета је кривична пријава надлежном Вишeм јавнoм тужилаштву - Посебном одељењу за сузбијање корупције у Краљеву, потврђено је за "Новости" у овој установи.

Пријаву су, како сазнајемо, поднели узбуњивачи из крагујевачког Центра за социјални рад за кривично дело трговина утицајем, које је, према њиховим наводима, починило руководство ове социјалне институције у случају додељивања старатељства над шестогодишњом девојчицом из Крагујевца. Пријаву је поднео и отац девојчице Иван. С.

Прочитајте још: ХАПШЕЊЕ У ПАРАЋИНУ: Директорка Центра за социјални рад злоупотребила положај?

Центар је, наиме, старатељство поверио мајци, упркос противљењу струке, вештачењу и жељи девојчице да живи са оцем. То је, како тврде подносиоци кривичне пријаве, Центар за социјални рад учинио из страха од контроле пословања ове установе од стране државног ревизора, а то је, према речима оца Ивана, управо девојчицина мајка.

Ради одлуке о наведеној кривичној пријави, стоји у писаном одговору краљевачког Вишeг јавнoг тужилаштва - Посебног одељења за сузбијање корупције достављеног "Новостима", ово тужилаштво поднело је захтев МУП за прикупљање потребних обавештења. Провере су у току и по добијању извештаја ово тужилаштво ће благовремено донети одлуку о предметној кривичној пријави.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације