Двадесетчетворочлана породица Савић из села Коретиште, надомак Гњилана, ускоро ће добити нову кућу, чије темеље је данас освештао владика рашко-призренски Теодосије са свештенством, представници донатора, хуманитарних организација и комшије.


Савићи, њих 24, живе у заједничком домаћинству, најстарији је Предраг (52), а најмлађи је Младен, који има само годину дана.


Од највеће је важности ваша оданост и решеност да останете на овим просторима, али и пружена рука наших добротвора попут кошаркаша Марка Кешеља," рекао је владика Теодосија, јавила је РТВ Пулс, а пренео портал Косово онлајн.Прочитајте још: НОВИ ДОМ САВИЋИМА СА КОСОВА: Марко Кешељ и Мирослав Радуљица организују хуманитарно вече


Нову кућу за Савиће обезбедила је организација „Срби за Србе“ у сарадњи са „Мајком девет Југовића“.


Када смо схватили у којим тешким условима живи породица Савић видели смо да им је неопходна нова кућа за становање. Организовали смо хуманитарно вече за изгадњу и опремање куће, а у томе нам је много помогао наш прослављени кошаркар Марко Кешељ,“ рекао је представник организације Игор Рашула.


Поред старе у којој су сви живели, нова кућа ће имати око 100 квадрата и биће у потпуности опремљена намештајем и свим средствима за нормалан живот малих и великих Савића, који од сталних прихода имају само један минималац.


Рок за иградњу куће је два месеца.