Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржао је састанак са познатим српским параолимпијцем, управником Центра за спорт и рехабилитацију особа са инвалидитетом "Искра" из Крагујевца Гораном Николићем, са којим је разговарао на тему системског унапређења положаја особа са инвалидитетом.

Ђорђевић је истакао да су особе са инвалидитетом равноправни грађани друштва и да ће Министарство наставити континуирано да пружа подршку Центру у области социјалног предузетништва, као и у другим сферама за које је надлежно, саопштено је из министарства.

"Влада Србије и ресорно министарство, којим руководим, подржавају активности које су усмерене ка подизању свести јавности о особама са инвалидитетом, настојећи да свакој групацији особа са инвалидитетом омогући да обликује, изражава и реализује своје развојне потребе, као и посебне интересе, као и да има једнаке могућности и право на различитост", рекао је Ђорђевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ђорђевић: У бризи о инвалидима следимо и руске примере

Он је најавио да ће Министарство подржати обележавање Међународног дана белог штапа који ће бити одржан 15. октобра и навео да је бољи положај особа са инвалидитетом одговорност како државних институција, тако и појединаца.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Đorđević: Gazde će morati da osiguraju radnike

"Горан је велики борац који упркос урођеној слабовидости уклања дубоко укорењене предрасуде које постоје према овој категорији људи. Министарство је препознало велики значај свега што Николић ради за заједницу и жели да га свесрдно подржи у дал?им активностима, како би све особе са инвалидитетом уживале једнако квалитетне услове за живот и рад", истакао је министар.

Горан Николић се недавно вратио из америчког града Чикага, где је учествовао у хуманитарној трци у оквиру које је истрчао 77 узастопних маратона за 77 дана како би прикупио средства за завршетак спортске сале Богословије "Свети Јован Златоусти" у Крагујевцу, чиме би Србија добила параолимпијску академију у пуном капацитету по угледу на свет.