Девојчицу отргли од брижног оца да живи са блудником

М. Л. - Ј. Ж. С.

петак, 16. 08. 2019. у 22:02

Девојчицу отргли од брижног оца да живи са блудником

Илустрација / Depositphotos

Крагујевчанин Иван С. тврди да није добио старатељство над ћерком због утицаја бивше супруге. Отац наводи да девојчица сада живи на истој адреси са ујаком, осуђиваним блудником

ПОСЕБНО одељење Вишег тужилаштва за сузбијање корупције у Краљеву највероватније ће преузети случај одређивања старатељства над шестогодишњом девојчицом из Крагујевца. Старатељство над њом најпре је добила мајка, супротно жељи детета да живи са оцем и после многобројних вештачења која су потврдила да је он идеалан отац.

Прочитајте још: ХАПШЕЊЕ У ПАРАЋИНУ: Директорка Центра за социјални рад злоупотребила положај?

Отац девојчице Иван С. каже, за "Новости", да је поднео пријаву против руководећих људи у Центру за социјални рад, јер сумња да је реч о корупцији, односно трговини утицајем.

С друге стране, директор Центра Момир Борић одбацује ове наводе и каже да се све ради у складу са законом и да се притом строго води рачуна о интересима штићеника, а посебно деце.

- Све што је урађено, урађено је у складу са законом и уз поштовање интереса штићеника Центра за социјални рад, а посебно детета - рекао је он.

Директор Борић сматра да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања има све потребне механизме и надзор над сваком њиховом одлуком.

Прочитајте још: ПОРОДИЦА НА УДАРУ: Родитељима одузето чак 5.668 деце за пет година

- Ако се и евентуално погреши, постоји надзор да се то исправи - казао је директор Борић. - Свако ко има било какве индиције, притужбе, или је незадовољан одлуком Центра за социјални рад, има право да се обрати надлежном министарству, које може да провери сваку нашу одлуку.

Отац тврди да је у Центру за социјални рад инициран поступак којим би се он лишио родитељског права.

- У судским вештачењима мене наводе као идеалног родитеља, односно са добрим родитељским капацитетима - каже Иван. - Мислим да се одговорни у Центру плаше моје бивше супруге, јер је државни ревизор и боје се контроле.

Он наводи да одговорни у Центру за социјални рад нису узели у обзир чињеницу коју им је предочио, да на адреси где живи његова бивша супруга станује и њен брат, који је осуђен због блудних радњи.

- Уплашен сам за безбедност свог детета - каже отац. - Радници Центра за социјални рад направили су ми велику муку. Упркос вештачењима и доказима да сам добар родитељ, покушавају да ме лише родитељског права и отуђују дете од мене. Директор штити одлуку својих потчињених, упркос валидној документацији и мом апелу да будем са својим дететом. Плаше се евентуалне контроле њиховог пословања од стране државног ревизора, односно моје бивше жене.

Он очекује да ће надлежно министарство проверити, како тврди, накарадне одлуке социјалних радника и предузети одговарајуће мере.

- Пре свега, требало би испоштовати жељу детета, које жели да буде са мном - каже Иван.


СЕДАМ МИНУТА РАЗГОВОРА

Иван С. сматра да му је дете занемарено и додаје да ниједан његов предлог одговорни у Центру за социјални рад нису прихватили.

- У последња три месеца свега сам седам минута разговарао са својим дететом - каже он. - Видели смо се само неколико пута, и то у просторијама Центра, у присуству радника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Rh+

16.08.2019. 22:18

Ženski lobi upravlja centrom. Današnji muškarci su totalno dezorijentisani i nemaju svest da i oni trebaju da imaju lobi.

Vala baš

17.08.2019. 11:53

@Rh+ - i Cezar i Aleksandar Makedonski i Napoleon su ustvari bili žene... Plavuša, pretpostavljam?

драгана

17.08.2019. 13:56

@Bcb - Nažalost.A muškarci da otvore oči kada biraju ženu i.majku svoje dece.

Патриота

17.08.2019. 09:58

Од мене би дијете могли отет једино ако би покренули трећи светски, жив се са тим помирио никад не бих!!!

Daci

19.08.2019. 15:04

I.S. je u avgustu prošle godine oteo dete od majke koja od tada nije mogla da ga vidi više od 10 meseci. Zbig toga mu je i Centar uskratio starateljstvo (dva dana kod oca i dva dana kod majke). Pomoć u skrivanju deteta mu je pružala radnica Centra koja mu je postala ljubavnica i zbog toga se razvela. Ta radnica Centra je sad uzbunjivač. Policija je više puta pokušala da nađe dete i na kraju ga je našla u njenom stanu.