КУБУРОВИЋЕВА О ОСЛОБАЂАЊУ МОРИНЕ: Још једном је политика била изнад права и правде; Стефановић: Дубоко повређено сећање на све невине жртве

Новости онлине

среда, 14. 08. 2019. у 14:13

КУБУРОВИЋЕВА О ОСЛОБАЂАЊУ МОРИНЕ: Још једном је политика била изнад права и правде; Стефановић: Дубоко повређено сећање на све невине жртве

Фото: Танјуг

Министарка правде Републике Србије Нела Кубуровић реаговала је на одлуку Врховног суда Северне Македоније да Томора Морину не испоручи нашој земљи
Министарка правде Републике Србије Нела Кубуровић реаговала је на одлуку Врховног суда Северне Македоније да Томора Морину не испоручи нашој земљи.


Нажалост, оваквом одлуком Северне Македоније, још једном је политика била изнад права и правде. Ово је велика срамота за међуанродно право, али је још већи удар и велика туга за породице жртава, које већ деценијама чекају правду за своје најближе – рекла је министарка правде Републике Србије, Нела Кубуровић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ВРХОВНИ СУД СЕВЕРНЕ МАКЕДОНИЈЕ ОДЛУЧИО: Морину не изручују Србији


- Иако су органима Северне Македоније били достављени сви потребни доказни материјали, одлучено је супротно истини и чињеницама. Србија неће од одустати да трага за починиоцима најтежих дела против човечности, без обзира на њихову националну или етничку припадност. То дугујемо жртвама и њиховим породицама – додала је она.СТЕФАНОВИЋ: ДУБОКО ПОВРЕЂЕНОСЕЋАЊЕ НА СВЕ НЕВИНЕ ЖРТВЕ

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић огласио се поводом одлуке
Врховног суда Северне Македоније да Томора Морину не испоручи нашој земљи.


- Одлука надлежних органа Северне Македоније да не постоје услови за изручење Томора Морине нашој земљи говори да су погазили суштину међународног права и дубоко повредили сећање на све невине жртве које су страдале од осумњиченог Морине. Не може постојати оправдање да неко, ко се сумњичи за ратне злочине против цивилног становништва, буде пуштен на слободу, уместо да одговара за смрт многих недужних људи – рекао је министар унутрашњих послова Србије.


- Недопустиво је да се у оваквим случајевима било која земља води политиком, што је у овом случају више него очигледно, а свако мешање политике у право увек доноси нову неправду и увреду за жртве. За жаљење је и чињеница да су поједини приштински медији и званичници убрзо након хапшења рекли каква ће одлука бити, што баца сенку на регуларност читавог поступка – додао је он.


- Потерница Републике Србије за Морином наравно остаје на снази, ратни злочини не застаревају и зато очекујем да он, кад тад, одговара за тешке злочине које је починио на Косову и Метохији – изјавио је Стефановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

Zeljko

14.08.2019. 16:14

Ма нико вас, бре, не поштује. Служите за спрдњу!

pravo i pravda

14.08.2019. 18:13

@Zeljko - gospoda sns šarlatani I njihov vođa kada su otimali vlast pred izbore raznim porukama a što me cudi da to opozicija ne pušta na internet dapotseti moju naivnu srbadiju kako nam sew obracao div junak pred izbore kako ako on otme vlasdt I građani glasaju za njega ceo svet ima da ga poštuje I srbija da bude cenjena pa doživesmo sa haradinajem bruku pa sa proslavom u parizu pa sada sa morinom pa zastava albanska na utakmici da li mi nismo dobro razumeli za koga rade ovi iz vlasti

Cika Velja

14.08.2019. 16:16

Jesu li porodice poginulih policajaca Makedonaca svesne da su im se sad vlasti pos*ale na grobove sinova,otaca,brace ,muzeva...???

Golub

14.08.2019. 16:21

Na žalost , očekivano . Čim je počela priča , rekao sam da toj bagri niko ništa ne može .

Luka

14.08.2019. 18:15

@Gaga - Uvek bilo svi koji su ikada bili zaduzeni za pravdu, skrojili su je tako da ona za siroke narodne mase bude: Gluva, slepa i nepravedna i nedostizna ali za krimose, tajkune, prevarante i bogate platise je savrsena.

драгана

15.08.2019. 16:10

@Gaga - Pravdu ne ukida Morina,Haradinaj,Tramp ili Kintonovi.Ima.pravde i biće je.

Minotaur

14.08.2019. 16:37

Bolje se potrudite da unutar zemlje Srbije stvorite pravdu, to je mnogo važnija tema za građane Srbije. Kao što su nama penzosima otimačinom smanjene penzije pa se Ustavni Sud sada pravi nevešt i pravdu moramo da traźimo u Strazburu.

Jagodinac

14.08.2019. 17:09

Da je Dolanc Stane konadant DBa Srbjje vec bi neki novi Arkan odradio ovaj posao. Bez sudjenja I trosenja vremena

Luka

14.08.2019. 18:11

Nije mi jasno zasto ova nova ministarka pravde nije ni za dlaku bolja od svoje predhodnice Tadiceve Snezane Malovic. Koliko zla je narodu nanela Malocicka ispada sa ovim reformama koje kaci na vrat narodu Kubourovicka, Snezana Malovic je bila nevino dete za profi Kuburovicku.