ОБРТ у случају принудног исељења професора Слободана Миливојевића из његовог стана у београдском насељу Дорћол стигао је са одлуком Вишег суда у Београду, који је наводном купцу забранио располагање овом некретнином и њено отуђење. Купац је, иначе, госпођа из Зубиног Потока са којом је Милојевић склопио уговор, али му, према његовим тврдњама, никад није уплатила новац, а у међувремену је стан издала закупцу из Шида.

Професор је исељен крајем јула по решењу Првог основног суда у Београду, које је донето на конто уговора о закупу између госпође из Зубиног Потока и наводног закупца из Шида. У стану су остале све ствари професора и његове породице. Извршитељ је Миливојевићима дозволио да понесу само најнужније.

Професор је, иначе, морао да изађе из стана јер је наводни закупац успео код нотара да овери, осим уговора о закупу, и изјаву да га нова власница "није увела у посед", на основу чега суд доноси решење о принудном извршењу.

ПРОЧИТАЈТЕ И:ОДЛОЖЕНО ПРИНУДНО ИСЕЉЕЊЕ: Извршитељи покушали да иселе Мирјану, спречио их зазидан улаз у стан

С најновијом забраном располагања, према речима професоровог адвоката Тихомира Хрњака, клупко почиње да се одмотава. Хрњак је судску меру доставио Јавнобележничкој комори, па сада ниједан нотар не може да овери евентуални нови купопродајни уговор, нити госпођа из Зубиног Потока може да прода овај стан од 94 квадратних метара у центру града.

- Мера не омогућава мом клијенту да избаци закупца из свог стана, али ћемо сада поднети тужбу и против њега и против закуподавца, тражећи поништај уговора о закупу и исељење - каже Хрњак.

Додаје и да су се стекли услови за подношење уставне жалбе против поступања извршитеља због кршења Милојевићевог права на имовину и на становање.


НАКНАДА ШТЕТЕ

ЗАКУПЦА из Шида и закуподавца из Зубиног Потока чекају и тужбе за накнаду штете. Први основни суд требало би ускоро да одлучи и о тужби за недопустивост извршења.