Стефановић: У првих шест месеци ове године ухапшене 23 особе због дечије порнографије

Бета

09. 08. 2019. у 15:09

Стефановић: У првих шест месеци ове године ухапшене 23 особе због дечије порнографије

Небојша Стефановић Фото: Танјуг

Министар унутрашњих послова истакао да је потребно пружити максималну заштиту грађанима Србије, посебно најмлађима, који су најосетљивији
Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је Одељење за сузбијање високотехнолошког криминала, у првих шест месеци ове године, ухапсило и процесуирало 23 особе осумњичене да су се бавиле дечјом порнографијом, саопштило је Министарство унутрашњих послова (МУП). Стефановић, који је обишао Одељење за сузбијање високотехнолошког криминала на Макишу, истакао је да од ове године постоји нови, посебан Одсек за сузбијање недозвољених и штетних садржаја на интернету, што је омогућило још, како је оценио, ефикаснију борбу против тих кривичних дела.

Прочитајте још: Тражио обнажене слике од ученица?

"Желимо да покажемо да не постоји ни један педофил, нити неко ко дистрибуира дечју порнографију на интернету и угрожава нашу децу", нагласио је Стефановић и додао да је од почетка акције "Армагедон", која је већ неколико година усмерена на сузбијање дечје порнографије, полиција поднела 225 кривичних пријава и ухапсила 188 особа.

Прочитајте још: Ухапшене две особе због сумње да су размењивале дечију порнографију

Он је истакао да је потребно пружити максималну заштиту грађанима Србије, посебно најмлађима, који су најосетљивији и додао да МУП велики значај придаје и превенцији због чега је, како је навео, једна од тема у оквиру предмета "Основи безбедности деце" јесте безбедно коришћење интернета и друштвених мрежа.

"Циљ нам је да ученицима четвртог и шестог разреда основних школа, као и родитељима, укажемо на све опасности које вребају на интернету, на потенцијалне предаторе и да покушамо да заштитимо свако дете", казао је Стефановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Rade Bg

09.08.2019. 15:20

Zatvore treba graditi ali profitabilne. Ko nece da radi u samicu dok ne proradi! I ove sumanute manijake koji pobise pola Srbije za volanom.