Вулин: Више унапређења у подофицире до краја године

Танјуг

четвртак, 08. 08. 2019. у 13:34

Вулин: Више унапређења у подофицире до краја године

Александар Вулин Фото: Танјуг

Подофицири су, каже министар одбране, кичма сваке војске, они су ти који раде са војником, који носе највећи терет и због тога је веома важно да буду обучени
Министар одбране Александар Вулин обишао је данас полазнике 14. класе Основног курса за подофицире у Центру за обуку Копнене војске на полигону „Пескови“ и најавио више унапређења у подофицире до краја године.

Прочитајте још: Вулин честитао Дан речних јединица

Вулин је, након обиласка и приказа сегмената обуке, оценио да се Војска свакодневно обучава и да наши припадници сваког дана усвајају нова знања.

"На курсу за будуће подофицире Војске Србије можемо са задовољством да се уверимо да су они високо мотивисани, да су спремни да раде, да желе да уче и да показују све оне способности које су потребне за будуће подофицире", навео је Вулин.

Прочитајте још: СМОТРА БРОДОВА: У Новом Саду обележен Дан речне флотиле Војске Србије (ФОТО)

Подофицири су, каже Вулин, кичма сваке војске, они су ти који раде са војником, који носе највећи терет и због тога је веома важно да буду обучени, али да буду задовољни и мотивисани.

"Војска Србије је спремна да испуни сваки свој задатак, а ове године ћемо имати и значајно већи број унапређења у прве подофицирске чинове. Сматрамо да Војска Србије мора да се ојача управо у том сегменту. Добар подофицир, задовољан подофицир - задовољна и сигурна Војска Србије", поручио је Вулин, наводи се у саопштењу Министарства.

Начелник Управе за обуку и доктрину Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Жељко Петровић изразио је задовољство оним што су полазници Курса данас показали.

"Полазници курса су данас показали да су достигли онај ниво способности који им омогућава да по завршетку курса и промовисања у први подофицирски чин успешно командују јединицама ранга одељења и да могу да покажу оно што су научили, јер у војсци је то кључно правило - покажи па онда тражи од потчињених да тако поступају", истакао је генерал Петровић.

Након реферисања заменика команданта Центра за обуку Копнене војске потпуковника Николе Оташевића, министар је обишао стационарно логоровање полазника 14. класе Основног курса за подофицире, а присуствовао је и приказу обучености на деконтаминационој, санитетској и телекомуникационој станици.

У оквиру приказа обучености, полазници су приказали савлађивање ватрене стазе, поседање и промену ватрених положаја, дејство на запоседнути објекат, као и обуку кандидата логистичких специјалности.

Данашњем обиласку су присуствовали и заступник команданта Команде за обуку бригадни генерал Јелесије Радивојевић, шеф Кабинета министра одбране бригадни генерал Синиша Кресовић и главни подофицир Војске Србије заставник прве класе Зоран Коцић.

Основни курс за подофицире траје шест месеци, а по завршетку Курса, кандидати се производе у чин водника и постављају се на формацијска места у јединицама Војске Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

d

09.08.2019. 09:45

kaki ministar, taka i vojska, da ih sutra napadne albanija pobegli bi kud koji

analizator

09.08.2019. 11:25

Ako hoćete varioce-morate platiti, ako hoćete medicinske sestre-morate platiti, ako hoćete vozače-morate platiti. Isto važi i za podoficire-morate platiti. Ili oni odoše u varioce, vozače itd.