Стефановић са полицијским патролама: Превише пијаних седа за волан

Танјуг

четвртак, 08. 08. 2019. у 08:38

Стефановић са полицијским патролама: Превише пијаних седа за волан

Министар Стефановић са припадницима МУП / Фото Танјуг

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обишао је ноћас патроле саобраћајне полиције и Интервентне јединице, а само током прошле ноћи полиција је открила 227 саобраћајних прекршаја

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обишао је ноћас патроле саобраћајне полиције и Интервентне јединице 92 које су биле на редовним задацима контроле саобраћаја и откривања потенцијалних кривичних дела, а само током прошле ноћи полиција је открила 227 саобраћајних прекршаја.

Полиција је због вожње под дејством алкохола кажнила 56 возача, а троје је, због веће количине алкохола у крви, задржано у полицији до истрежњења, саопштио је МУП.

Припадници Интервентне јединице привели су једну особу након што је претресом код ње пронађен пиштољ са 15 метака у оквиру.

Стефановић је неколико пунктова у Београду на којима је полиција вршила контролу у циљу повећања безбедности грађана, обишао заједно са директором полиције Владимиром Ребићем.

Министар је захвалио припадницима полиције који, како је рекао, сваке ноћи излазе на терен и труде се да Београд, али и остатак Србије, буду максимално безбедни.

„Вечерас обилазимо патроле саобраћајне полиције и Интервентне јединице 92 које обављају своје редовне задатке и које проверавају да ли возачи управљају под дејством алкохола или неких психоактивних супстанци, као и да ли се у неким аутомобилима можда налази оружје или експлозив“, рекао је Стефановић.

Министар је нагласио да полиција оваквим превентивним радом успева да смањи број кривичних и прекршајних дела, а уједно је и апеловао на возаче да не возе пијани.

„Нажалост и вечерас сам имао прилику да видим да један део људи вози под утицајем алкохола и они су наравно санкционисани. Нажалост, чак смо имали и теже случајеве где су возачи имали више од 1,5 промила алкохола у крви“, истакао је Стефановић.

Министар је похвалио припаднике Полицијске управе за град Београд на, како је рекао, завидним резултатима које су остварили на смањењу броја крађа, разбојништава и других кривичних дела.

„Београдска полиција је показала завидне резултате, али исто тако очекујем да до краја године појачавајући рад постигну још боље“ поручио је министар.

Стефановић се упознао и са радом нових андроид радио станица, које су почели да користе припадници Интервентне јединице, а која би могле до краја године да заживе у пуном капацитету у Београду.

„Директор Ребић и ја смо се уверили да су нове технологије које користи полиција, захваљујући колегама из Сектора за аналитику, телекомуникације и информационе технологије, веома добре. Уз помоћ њих за кратко време може се приступити базама података о лицима која се контролишу, односно полицајци за кратко време, не задржавајући превише грађане, могу доћи до информација да ли је возило крадено, да ли је лице под потрагом и да ли се заиста ради о тој особи“, објаснио је министар Стефановић неке од могућности нових радио станица, које функционишу у оквиру посебне мреже Министарства унутрашњих послова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Dragan

08.08.2019. 09:00

I on jednom da izadje na teren konacno iz udobne fotelje dok se nemilosrdno gine na našim putevima.

analizator

08.08.2019. 11:18

Ranije sam postavljao pitanje, ali niste objavili. Ponoviću: koliko od 56 kažnjenih je imalo procenat niži od 0,8 promila, koliko je dozvoljeno u SAD i GB?