Брнабић: Урадили смо све обећано, позивам Мају на састанак

Танјуг

среда, 07. 08. 2019. у 17:01

Брнабић: Урадили смо све обећано, позивам Мају на састанак

Фото Танјуг

Ако је захтев директорке телевизије Канал 9 Маје Павловић да СОКОЈ или ЕПТВ отпишу дугове, иначе ће да штрајкује глађу, ја не знам шта бих по том питању још могла да урадим, рекла је данас премијерка Ана Брнабић
Ако је захтев директорке телевизије Канал 9 Маје Павловић да СОКОЈ или ЕПТВ отпишу дугове, иначе ће да штрајкује глађу, ја не знам шта бих по том питању још могла да урадим, рекла је данас премијерка Ана Брнабић и додала да по тим питању не жели да прави преседан.

"Не желим да правим преседан и некоме наредим да јој отпише дугове, које иначе, сви други плаћају, јер ће онда то да значи да живимо у анархији", рекла је Брнабић одговарајући на новинарско питање у вези са случајем Маје Павловић.

Урадили смо све што смо могли и обећали, додала је.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - BRNABIĆ O ŠTRAJKU GLAĐU MAJE PAVLOVIĆ: Spremna sam da pomognem

" Звали смо СОКОЈ, замолили их и они су звали и рекли да се ти дугови репрограмирају, али ако неко неће и каже не, или ћете да ми отпишете дугове или ћу да штрајкујем глађу, ја сам рекла да као председница Владе то не могу и не желим да урадим. Не желим да правим такав преседан, јер након тога било ко од медија може да каже ја не желим да плаћам СОКОЈ и ја исто желим да ми отпишете све дугове, или било ко од грађана може да каже не желим да плаћам струју, јер мислим да је то прескупо", рекла је Брнабић.

Она је позвала још једном Мају Павловић, УНС, НУНС да поново седну за сто и разговарају.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ОФПС: Покренута деблокада рачуна ТВ Канала 9

"Да сви седнемо и да у складу са владавином права договоримо шта може да се уради. Постоје дугови, ти дугови су направљени, неке ствари морају да се плаћају по закону. Хајде да их пререпрограмирамо и онда да се они реше", позвала је Брнабић.

Маја Павловић,фото Н.Фифић

Она је нагласила да не жели да утиче на било који суд и "да им каже - радите овако или онако".

"Ништа се није променило од нашег састанка отвореног за јавност, неке ствари Влада Србије не може да реши, јер су то ствари које су супротне законима Србије. И СОКОЈ и ЕПТВ су звали Мају Павловић да потпише споразум о репрограму дугова, она се на то није одазвала. Она је, што се тиче конкурса за медије, добила 1.600.000 динара, да ли је то диксриминација?", питала је Брнабић.

Она је поновила да је увек за то да разговара, али да "мора да се каже у каквој држави желимо да живимо".

" У Србији у којој претите штрајком глађу ако вам не опросте дугове? Па може, али онда више нема државе, нема буџета, нема јавних иснтитуција. Онда то значи да желимо да живимо у анархији. Ја то не желим", закључила је Брнабић и још једном позвала на заједнички састанак како би решили, колико је у моћи Владе Србије, проблем телевизије Канал 9.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

sentinel

08.08.2019. 10:40

Upravo tako kao što je rekla premijerka. Kad god se spomenu TV ili novine, koje po zakonu treba da plaćaju naknade, odmah je to udar na slobodno novinarstvo, slobodu medija,itd. Odmah se tu jave UNS,NUNS,raznorazni politički činioci i na sav glas kukaju o teroru, tiraniji i neslobodi u ovoj zemlji.E pa rodjaci, kao u kafani, šta se jelo, šta se pilo, da platimo...