За велике подухвате важна је подршка

понедељак, 05. 08. 2019. у 12:15

За велике подухвате важна је подршка

Свечани пријем у Амбасади Србије у Москви за стипендисте НИС-а са Универзитета „И.М.Губкин"

Прве радне књижице за стипендисте НИС-а на универзитетима у Русији: Пуни живописних утисака, зрелији и одговорнији, 18 студената, стипендиста НИС-а, за свој живот у Русији имају само речи хвале
Одговор на питање „Коју професију одабрати?“ у најранијем узрасту био је наизглед једноставан, јер када смо млади, себи постављамо високе циљеве и тек временом схватимо колико је борбе, али и среће потребно да би се они достигли. Једно је сигурно, снови су оствариви и ако одлучимо да се бавимо оним што заиста волимо и притом имамо и подршку, биће нам лакше да пребродимо све препреке на путу ка успеху.

Да је ово истина, потврдили су нам стипендисти компаније НИС, који су ове године дипломирали на универзитетима у Руској Федерацији. Пуни живописних утисака, зрелији и одговорнији, 18 студената друге генерације стипендиста НИС-а у Руској Федерацији у оквиру програма „Енергија знања“, за свој живот у Русији имају само речи хвале. Они су одабрали чиме желе да се баве, а на том путу добили су важног партнера, компанију НИС, која им је пружила могућност да студирају на најпрестижнијим руским универзитетима и да након тога новостеченом експертизом и ентузијазмом допринесу раду компаније. Осим шесторо који школовање настављају на мастер студијама у Русији, сви остали од септембра постају део НИС-овог тима.

Милена Ђорђевић дипломирала је на Руском државном универзитету за нафту и гас „И. М. Губкин“. Милена је почаствована јер је добила звање дипломираног инжењера у овој области и радује се повратку у Србију и запослењу у НИС-у, где се нада да ће оправдати очекивања компаније и допринети њеном даљем развоју.

Миленино узбуђење дели и њена колегиница са факултета, Јована Карановић, за коју је студирање у Русији било непроцењиво искуство.

Додела диплома на Санктпетербуршком рударском универзитету


Студирати на престижном Универзитету нафте и гаса „Губкин“ у Москви за мене је представљало велику част и изазов јер смо се током свих пет година и моје колеге и ја трудили да на што бољи начин представимо нашу земљу, али и компанију“, прича Јована.

Шћепан Сворцан, који је дипломирао на Санктпетербуршком рударском универзитету, на факултету „Нафтно и гасно инжењерство“, захвалан је компанији НИС јер му је сваке године омогућавала, као и свим осталим стипендистима, и стручне праксе. Сада је сигуран да са знањем и искуством које носи, неће имати потешкоћа на свом будућем послу.

Далеко од својих колега, на Тјумењском индустријском универзитету, дипломирао је Бањалучанин Никола Стојановић. Никола каже да га је топли руски народ прихватио као свог сународника и да су својом срдачношћу потпуно разбили стереотипе о хладном и забаченом Сибиру.

Није било лако одвојити се од породице на пет година, али доласком у Тјумењ стекао сам нову породицу, нове другаре и нова познанства, која ће ми пуно значити за цјели живот. Сада сам спреман да своје искуство и новопечена знања подјелим са једном другом породицом - компанијом НИС“, каже Никола, који је на свом факултету био и успешан председник Асоцијације странаца.

Улагање у младе и континуирано неговање принципа одрживог развоја постулати су на којима компанија НИС темељи своје пословање. Кроз програм „Енергија знања“, НИС већ осму годину заредом унапређује рад образовних и научних институција у Србији и подржава талентоване појединце. Преко овог програма, више од 90 младих људи добило је стипендије за студирање у Србији и Руској Федерацији и сви они, након завршетка студија, добијају посао у компанији.

(ПР)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације