Поповић и Боцан-Харченко о сарадњи у области иновација

Танјуг

среда, 31. 07. 2019. у 17:07

Поповић и Боцан-Харченко о сарадњи у области иновација

Александар Боцан Харченко и Ненад Поповић
Фото: Министарство за иновације и технолошки развој

Указано је да Србија и Русија интензивно развијају сарадњу у области иновација, а то показује више од 10 билатералних споразума, који су, за мање од две године, у овој области потписале две земље
Иновације и дигитална економија добијају нову улогу и перспективу у развоју билатералне сарадње две земље и у тој области постоји велики потенцијал за раст економске сарадње између Србије и Русије у будућности, оцењено је данас на састанку министра за иновације и технолошки развој Ненада Поповића и новоименованог амбасадора Русије у Србији, Александра Боцан-Харченка.

Указано је да Србија и Русија интензивно развијају сарадњу у области иновација, а то показује више од 10 билатералних споразума, који су, за мање од две године, у овој области потписале две земље.

Поповић је истакао да српска и руска нација имају једне од најталентованијих инжењера на свету.

„Будућност економског развоја је у вештачкој интелигенцији, роботици, дигитализацији индустрије. Србија и Русија имају знање и таленат да буду лидери ових процеса у Европи“, рекао је Поповић, саопштено је из његовог кабинета.

Он је истакао да ће Србија и Русија у будућности радити још интензивније на спровођењу билатералних споразума у области иновација, који су потписани током посете председника Русије, Владимира Путина, Србији.

Поповић је истакао да председници две земље, Александар Вучић и Владимир Путин, пружају снажну подршку развоју стратешке сарадње Србије и Русије у области иновација и нових технологија, што је, према његовим речима, одлика „државника са визијом“.

Прочитајте још - Харченко предао акредитиве: Путин позвао Вучића на обележавање Дана победе


Боцан-Харченко је истакао да је Русија спремна да развија сарадњу са Србијом у свим областима од обостраног интереса за две земље, са посебним акцентом на област иновација и дигиталне економије.

Он је истакао да ће Русија наставити да пружа подршку Србији у заштити њених кључних државних и националних интереса.

Министар Поповић се захвалио Русији и председнику Владимиру Путину на принципијелној подршци коју ова земља пружа у очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије по питању Косова.

Поповић је истакао да је Србија војно неутрална држава и да никада неће постати члан НАТО, каже се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације