Министарка правде разговарала са шефом Делегације ЕУ

Танјуг

31. 07. 2019. у 15:15

Министарка правде разговарала са шефом Делегације ЕУ

Фото Танјуг

Кубуровићева је изразила задовољство што је радна верзија овог документа постигнута консензусом свих чланова и што је цео процес био транспарентан и инклузиван
Министарка правде Србије Нела Кубуровић изјавила је да је њено Министарство израдило коначни радни текст нове Националне стратегије развоја правосуђа за период 2019-2024, у складу са даљим процесом приступања Србије Европској унији и јачања правне државе, доступности правде и правне сигурности, те остваривања квалитетног и ефикасног заштите права и слобода грађана.


У разговору са шефом Делегације ЕУ у Србији Семом Фабрицијем, с којим је разговарала о досадашњој и будућој сарадњи, она је подсетила да је прва верзија овог стратешког документа представљена крајем јануара ове године, од када је текао консултативни процес и да су сви заинтересовани могли да изнесу сугестије и коментаре.

Како је саопштено из њеног кабинета, Кубуровићева је изразила задовољство што је радна верзија овог документа постигнута консензусом свих чланова и што је цео процес био транспарентан и инклузиван.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Нела Кубуровић: Да су хтели, судили би и Тачију и Харадинају

Министарка Кубуровић и амбасадор Фабрици разговарали су и о ревидираном Акционом плану за Поглавље 23, чија је радна верзија послата европским институцијама на мишљење, а по чијем добијању ће бити покренута јавна расправа о овом значајном документу за правни систем Србије.

Кубуровићева и Фабрици разговарали су и о законима који ускоро почињу да се примењују, о подзаконским актима, те о будућим активностима Министарства правде у оквиру борбе против корупције.

Министарка је захвалила амбасадору Фабрицију на подршци коју Делегација ЕУ пружа Министарству правде у тој области, додаје се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације