Нотари о избацивању породице на Дорћолу: Овако је могао да се избегне проблем

В. Н.

понедељак, 29. 07. 2019. у 21:02

Нотари о избацивању породице на Дорћолу: Овако је могао да се избегне проблем

Слободан Миливојевић Фото З. Јовановић

Јавнобележничка комора се огласила о случају Миливојевић. Кажу да је Слободан Миливојевић потврдио да је примио купопродајну цену у целости

ПОВОДОМ случаја Слободана Миливојевића, који је продао стан, за који тврди да није исплаћен, потом га је наводна власница издала, а закупац, принудним извршењем, избацио породицу Миливојевић на улицу, огласила се и Јавнобележничка комора. Кажу, нотар је оверио купопродајни уговор, којим је Миливојевић потврдио да је примио купопродајну цену у целости и да је сагласан да се купац упише у катастар. Тако је купац ступио у посед стана и стекао право својине.

Прочитајте још: Печат нотара иселио професора

- Како је непокретност била у поступку легализације, јавни бележник није могао да пошаље копију уговора Катастру непокретности, у коме би се промена власништва евидентирала, те је сам уговор о промету за купца доказ да може да се легитимише као нови ванкњижни власник - стоји у допису.

Други нотар солемнизовао је уговор о закупу на основу потврде о пријему купопродајне цене и тога што је продавац потврдио у уговору да је купац већ у поседу непокретности.

Прочитајте још: КАКО ЈЕ ОВО МОГУЋЕ? Власника избацује из стана лажни закупац, нотари превидели “ситан” детаљ

- Проблем за професора био би избегнут да у купопродајном уговору није писало да је примио исплату у целости - наводе у ЈБ комори.

Адвокат Тихомир Хрњак каже да у уговору пише да купац постаје власник стана тек када се упише у катастар непокретности, а не овером купопродајног уговора. То значи, како тврди, да наводна власница није могла да овери уговор о закупу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Gradimir Radivojević

29.07.2019. 21:34

Notari i Javni izvršitelji, su zlo, jer su se tu domogli mnogo loši ljudi, a u Srbiji sve može da se kupi

Ceca

29.07.2019. 23:56

Nasli rupu. Ili nepismeni ili potplaceni. Zna se kako se to radi: Potvrda iz banke o uplacenoj sumi u prisustvi prodavca I kupca. Treba im zabraniti rad uz naplatu sve materijalne I nematerijalne stete!

Zoran Pejic

30.07.2019. 08:42

Jednostavno, ponisti se ugovor, naknadu zakupcu stana snosi solemnizator tj notar zbog neopravdane overe, covek se vraca u stan, kupac stana krivicna zbog pokusaja prevare. Al za to treba sudija da presudi, jbg...

Sale

30.07.2019. 08:56

Odrastao i uz to obrazovan čovek potpiše ugovor koji mu se dodatno i pročita da je primio novac (a nije)... I sad mu neko drugi kriv...PA sta notar da radi... Da kaže strankama vi lazete da je cena plaćena. Dokazite...U ovom slučaju sam je kriv a sad po starom dobrom običaju da se nadje neko drugi da snosi posledice.