ПОКС: За сузбијање наркоманије исландски модел

Тањуг

28. 07. 2019. у 12:18

ПОКС: За сузбијање наркоманије исландски модел

Free image Pixabay

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) подржава најаву доношења Националног програма за превенцију злоупотребе психоактивних супстанци
Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) подржава најаву доношења Националног програма за превенцију злоупотребе психоактивних супстанци и предлаже да његов интегрални део буду мере за сузбијање наркоманије које су, како наводе, дале одличне резултате на Исланду.

ПОКС поред осталог предлаже да се законом уреди да деца млађа од 16 година после поноћи не могу бити на улици, наводи се у саопштењу.

"Предложили смо низ конкретних мера по угледу на Исланд који је за 20 година смањио проценат младих који користе дрогу и алкохол са 44 на пет одсто. Ове мере подржало је преко 50.000 грађана својим потписом. Чињеница је да наркоманија и алкохолизам узимају све више маха међу младима и зато борба против њих мора бити стална и бескомпромисна", изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Francesco

28.07.2019. 21:13

Nije to nikakav islandski model već, za one koje mozak još uvek služi - model socijalističke Jugoslavije kada su organi reda narkomane znali napamet. A onda dođe demokratija. Budi uzgred rečeno, ovim poksovcima je bolje da se ne javljaju jer je upravo za vreme te iste kraljevine centar Beograda bio stecište razvrata i narkomanije, a situaciju su u mnogome još gorom učinile belogardejske pobegulje učeći srpsku vladajuću kastu novim vrstama bahanalisanja...