Умрла Добринка Биба Мирковић

В.Митрић

субота, 27. 07. 2019. у 19:12

Умрла Добринка Биба Мирковић

Фото: В. Митрић

У Бањи Ковиљачи је данас изненада преминула Добринка Биба Мирковић(55) која је највећи део живота посветила организовањем највећих догађаја из области културе и духовности у свом завичају, чији је била и покровитељ
У Бањи Ковиљачи је данас изненада преминула Добринка Биба Мирковић (55), професорка енглеског језика по образовању, која је највећи део живота посветила приватном предузетништву, организовањем највећих догађаја из области културе и духовности у свом завичају, чији је била и покровитељ, са супругом Зораном и својом породицом.


Уз супруга Зорана, најзаслужније је за сјајну промоцију лепота Вуковог краја, Јадра, Подриња, Рађевине и Азбуковице, а посебно реке Дрине. НаДрини је успостављен, годинама и Етно селу „Сунчана река“, културни живот којим се не би постидела ниједна метропола, и то лети и зими под „диригенстком палицом“ ове дивне, успешне и вредне Лозничанке, Јадранке и Српкиње.


Са супругом Зораном, својим сином и кћерком, са пријатељима, даровала је цркву крај саме Дрине Српској православној цркви, коју је освештао епископ Лаврентије, а одмах јој се дивио, недуго после освећења, приликом посете, патријарх српски Иринеј.Била је позната по богатом хуманитарном раду, посебно кад је реч о најмлађим.Остаће запамћена као личност, која се ретко сусреће, посебно у малим средина, јер је, уз све драгоцености које је носила као жена, имала енргију див јунака како је и ходила кроз живот.


Прочитајте још: У Тршићу 100.000 гостију


-Увек је имала и снаге и знања и умећа да се, за сваког од нас уздигне, а посебно за своју дивну породици, своју светињу која јој је била оаза између живе цркве на земљи и Бога живога на небу, да нам посвети и време и пажњу – сведочили су многи који на вест о њеној смрти. -Зато данас туга царује, у сваком од наших срца, која су осетила љубав, пажњу и поштовање ове жене, Лозничанике и Јадранке, за причу и причање, за вечно сећање, подсећање и пример.И не само у њој вољеној Лозници и околини, већ на сваком делу земље и света где је стигла вест о њеном прераном упокојоњу, наравно само физичком и никако другом.


- Не без разлога, јер раме уз раме са својим супругом Зораном, који је био и љубав, и саборац, и сарадник, и сапатник, и кад је било добро и лоше, упознала многе људе, разних занимања, пола расе, узраста, вере и културе, које су гледали, пре свега, као људе по реченици славног руског класика, која гласи: -Човек, како то гордо личи.И образовањем, и ширином духа свога, и природним шармом, и осећајем за вредно и драгоцено, ходила је кроз живот, не водећи рачуна да су могућности човека на земљи ограничене.Није штедела енергију, драгоцено знање и умеће, јер је сматрала да се у животу увек може и више и боље.


Посветила се породици, свим срцем, и чињеница да су постали међу угледнијим пословним људима у земљи и иностранству није ни случајна, ни сплет срећних околности, већ збир њене и Зоранове синергије, која су пренели и на своју децу - написано је, поред осталог, у књизи жалости.


Добринка Биба Мирковић биће сахрањена у недељуна месном гробљу у селу Козјаку између Јадра и чувеногИверка. Опело је у 14 часова на лозничком гробљу.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)