Министар Ђорђевић о случају у Звечанској: Млада особа није била свесна шта је чинила, пријава и за снимање

Бета

понедељак, 22. 07. 2019. у 18:39

Министар Ђорђевић о случају у Звечанској: Млада особа није била свесна шта је чинила, пријава и за снимање
Министар је навео да поменута медицинска сестра више неће моћи да се бави тим послом и да су такве ствари непримерене и да се морају санкционисати ригорозно

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић казао је данас за Радио-телевизију Србије (РТС) поводом случаја медицинске сестре Ђ. А. која је злостављала дете у у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици да се ради о младој особи која није била свесна шта је чинила и да је Комисија одлучила да јој се да отказ.Ђорђевић је за РТС казао да ће кривична пријава бити поднета и против особе која је снимала.

"У таквим објектима је забрањено снимање", рекао је Ђорђевић за РТС.

Он је навео да поменута медицинска сестра више неће моћи да се бави тим послом и да су такве ствари непримерене и да се морају санкционисати ригорозно.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - SUSPENDOVANA SESTRA U "ZVEČANSKOJ": Nosila bebu kao da je džak (VIDEO)

Полиција је по налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду, поднела кривичну пријаву против 23-годишње Ђ. А, запослене у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици, због сумње да је извршила кривично дело злостављање и мучење, саопштио је раније МУП.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - MUČENjE DETETA U ZVEČANSKOJ: Sprema se krivična prijava zbog snimanja

Она је после саслушања у полицији осумњичена да је кривично дело извршила "несавесним радом и опхођењем, супротно правилима установе, према двогодишњем дечаку о ком је била дужна да се стара".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Sneza

23.07.2019. 10:08

LJudi o cemu je ovde rec. O ovoj bolesnici nadam se da ce Zakon Srbije iti dosledan. Medjutum osoba koja je snimala da bude krivicno gonjena. Zacsto? Zato sto je istina usplivala u javnost i ko zna koliko je jos dece zaplakalo znog ovakvih maloumnika. Zabranjeno snimanje da ali za ovakve postupke ne nagraditi osobu koja je isnimala hrabrosti da ovo snimi i objavi inace kako bi se ovo otkrilo

Деки

23.07.2019. 12:38

@Sneza - Чист апсурд! То вам је као када је мени био оштећен ауто и на основу сведока дођем до података штетника, позовем полицију и решим проблем. Када ми је штетник исплатио штету, рекао је "јел видиш како све може без полиције"?! Забрањено је снимање у оваквим установама из чланка, да се не види брука и јад нашег посрнулог друштва, мислимо да смо најбољи, најпаметнији, најлепши, а често смо сасвим супротно од тога. Свако ко је барем мало прошао света,зна о чему пишем.Питам се,а шта све није снимљено??

Qvester

25.07.2019. 08:28

Znaci treba deca da budu dalje zlostavljana a da niko ne sme da reaguje jer je snimanje zabranjeno.A bez snimanja nema ni dokaza znaci da treba i dalje decu ugnjetavati jer niko nece da preduzme nista.

5C

26.07.2019. 08:03

Podnjeti krivicnu prijavu protiv onog ko kaznjava snimatelja,jer je to zataskavanje slucaja i podrska nasilnicima.Ispitati koje su veze izmedju ovog lica i napasnice i da li ima djece koja su nestala jer je napasnici dozvoljeno snimanje ,a samo se more pretpostaviti za koga je snimala i sta bi moglo biti po sredi?