На 60. Међународној математичкој олимпијади, која се од 10. до 22. јула одржава у Великој Британији, математичка екипа Србије постигла је највећи успех у историји својих учешћа на ИМО. У конкуренцији 112 земаља, математичка екипа Србије је са 171 бодом освојила 9. место и налази се међу 10 најбољих у свету, саопштило је Друштва математичара Србије, наводећи да су сви чланови екипе ученици Математичке гимназије из Београда.

Појединачни резултати су три златне медаље, што такође у историји није освојено, једна сребрна и две бронзане медаље.

Председница Владе Србије Ана Брнабић честитала је данас ученицима Математичке гимназије у Београду освајање медаља на 60. Међународној олимпијади из математике за ученике средњих школа, у британском граду Бат.

Најсрдачније честитке ученицима Математичке гимназије у Београду Јелени Иванчић, Алекси Милојевићу и Павлу Мартиновићу на освојеном златном одличју, Милошу Милићеву на освојеном сребрном а Јовану Торомановићу и Владимиру Виктору Мирјанићу на освајању бронзане медаље на најпрестижнијем међународном такмичењу", навела је Брнабић у честитки, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

"Ви сте понос Србије. У низу сјајних резултата показали сте како се знање, таленат и предан рад награђује на најбољи начин", поручила је Брнабић.