ОСПОРАВАЊЕ дипломе основних студија министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, Универзитет Мегатренд доживео је као урушавање угледа образовне установе која је за 30 година одшколовала 28.000 младих људи.

Ово је данас рекао председник Савета Универзитета Мегатренд академик Љубиша Ракић, и нагласио да је реч о непотребној политизацији, која наноси штету угледу Универзитета, високог школства и државе.

- Тражио сам да погледам документацију о Стефановићевом студирању. Све је изведено у складу са тада важећим законом, и универзитетска јавност на то не може да има примедаба. Организација наставе и испита, квалитет наставника и остало задовољавали су све универзалне принципе универзитетске наставе - каже академик Ракић.

Новинска агенција Танјуг имала је увид у Стефановићев студентски досије из кога се види да је Стефановић уписао факултет Megatrend International Expert Consortium Limited 1995. године на смеру Бизнис и менаџмент, као и да је слушао предавања, полагао испите и дипломирао. Факултетску диплому преузео је 2004. године.

Целокупан студентски досије Небојше Стефановића, коме опозиција оспорава да је завршио основне студије, али и слушао предавања и полагао испите, налази се у архиви Мегатренда. Ту су уписни образац (ШВ 20), испитне пријаве, испитни спискови, матична књига уписаних и дипломираних студената...


Прочитајте још - СТЕФАНОВИЋ О СВОЈОЈ ДИПЛОМИ: Оспориће и акредитацију моје основне школе! Могу да будем и најнеписменији и најглупљи, али никоме ништа нисам украо


- Нико до сада, чак ни они који оспоравају завршене основне студије министру полиције, није тражио увид у документацију. Танјугова екипа је прва која се обратила са таквим захтевом - наводе у Мегатренду.

Љубиша Ракић

У време Стефановићевог студирања, Бизнис и менаџмент био је једини студијски програм, а предавачи су, тврде у Мегатренду, били са универзитета из Француске, Енглеске и Немачке, као и угледни професори домаћих државних универзитета.

- Megatrend International Expert Consortium функционисао је до 2004. године, паралелно са тада већ основаним Мегатренд универзитетом. Имао је дозволу за рад од тада надлежног Савезног министарства за економске односе са иностранством, које је у то време једино било надлежно за издавање таквих дозвола - наводе у овој образовној установи.


Фотографије: Танјуг

ПРИЗНАНИЦЕ О ЗАКУПУ САВА ЦЕНТРА

ИЗ архиве Мегатренда види се да су на студијском програму Бизнис и менаџмент дипломирала 1.054 студента, као и да се настава одржавала у Сава центру, јер Мегатренд тада није имао своју зграду, већ је закупљивао простор.

У архиви Мегатренда чувају се и признанице о плаћеном закупу сале Сава центра, где се, осим цене закупа, наводи и да се сала изнајмљује за одржавање наставе.
ДОКАЗ Студентски досије Небојше Стефановића