Потписани уговори за стипендирање најталентованијих студената

Танјуг

уторак, 16. 07. 2019. у 13:25

Потписани уговори за стипендирање најталентованијих студената

Фото: Depositphotos

Шнајдер електрик је једна од водећих компанија у Србији, која је током 2018. године обезбедила највећи број стипендија за студенте техничких факултета
Током званичне посете председника Француске Емануела Макрона Србији, представници компаније Шнајдер електрик потписали су уговоре о сарадњи са Факултетом техничких наука у Новом Саду и Електротехничким факултетом у Београду, ради давања доприноса даљем развоју ИТ сектора у Србији, као и подршке најталентованијим студентима током школовања.

Члан Извршног одбора компаније Шнајдер електрик Фредерик Абал потписао је уговоре са деканом Факултета техничких наука (ФТН) у Новом Саду Радетом Дорословачким и деканом Електротехничког факултета (ЕТФ) у Београду Милом Томашевићем.

У саопштењу се наводи да је Шнајдер електрик једна од водећих компанија у Србији, која је током 2018. године обезбедила највећи број стипендија за студенте техничких факултета.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -На универзитетима има места на буџету

Стипендије Шнајдер електрик-а ће дати значајан допринос савладавању практичног знања, али ће студентима пружити и веома важну финансијску подршку током школовања.

Рад на различитим пројектима и могућност запослења у компанији Шнајдер електрик ДМС НС, након завршеног факултета, додатне су предности програма стипендирања ове компаније.

Током свих нивоа образовања, студенти имају подршку искусних експерата, као и могућност учешћа у радионицама и свим врстама едукације коју компанија организује за своје запослене, а захваљујући којима ће моћи да унапреде своје знање и вештине, што ће им бити од великог значаја у грађењу будућих каријера, истиче се у саопштењу.

Шнајдер електрик ће, такође, свим стипендистима омогућити да раде на најбољој опреми и на развоју најуспешнијих софтвера, уз константан менторски програм током трајања стипендије.

“Најважнија инвестиција је инвестиција у образовање генерација које долазе. Увек морамо имати на уму да ће само квалитетно образовани млади људи водити наш свет. Шнајдер електрик је компанија која је позната по опредељењу да улаже у знање и у квалитет образовања широм света, као и по унапређивању услова рада за своје запослене. Из посвећености тим циљевима потекла је и иницијатива за стипендирање најбољих студената техничких факултета у Србији”, истакао је члан Извршног одбора компаније Шнајдер електрик Фредерик Абал након потписивања Споразума, а наводи се у саопштењу.

Шнајдер електрик ДМС НС развија АДМС софтвер захваљујући раду више од 800 инжењера, од којих је већина потекла са Факултета техничких наука из Новог Сада.

Декан тог факултета, Раде Дорословачки подсетио је на чињеницу да успешна сарадња између факултета и компаније Шнајдер електрик траје већ годинама и да је резултирала тиме да је Нови Сад постао један од светски препознатих ИТ центара.

Дорословачки је рекао да је Факултет техничких наука највећа образовна установа тог типа у региону са 13 различитих одсека, чији студенти тренутно раде на скоро 100 међународних пројеката.

Декан Електротехничког факултета из Београда, Мило Томашевић, је након потписивања Споразума о сарадњи изразио захвалност представницима француске компаније која је препознала квалитет образовања које даје Електротехнички факултет и истакао да је ово пример сарадње две водеће установе у својим областима деловања.

Истакао је да би сви требало да будемо поносни на наше младе стручњаке који својим радом утичу на глобални развој ИТ сектора.

"Ове стипендије обезбедиће подршку током школовања нашим талентованим студентима, које са поносом пратимо и након што заврше школовање на факултету", додао је Томашевић.

Шнајдер електрик ДМС НС је и у протеклом периоду пружао подршку најбољим студентима техничких факултета. Како би се едукација унапредила, Шнајдер електрик је отишао и корак даље, па тако већ годинама запослени компаније држе програме обуке за ученике основних и средњих школа у Србији.

Шнајдер електрик улагањем у едукацију жели да допринесе развоју ИТ струке у Србији, као и трансформацији српске индустрије у дигитално доба, истиче се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације