СВИ заједно делимо и носимо терет минулих времена. Морамо бити јединствени и у срећи и у болу, јер једино на тај начин можемо градити сигурну будућност за сву нашу децу и њихово потомство. Са овог места, одговорно могу да вам кажем да Влада Србије предано ради на том циљу - поручио је у суботу шеф српске дипломатије Ивица Дачић уручујући кључеве избеглицама у Вршцу.

Кров над главом добило је 20 породица избеглих из БиХ и Хрватске, а Дачић је најавио да је у плану изградња још 40 станова у Вршцу. Први потпредседник Владе је истакао да ће се у станове уселити породице које су пре више од две деценије, спасавајући животе, побегле са својих огњишта и нашле уточиште у Србији. Он је појаснио да је највећи донатор регионалног стамбеног пројекта ЕУ и да укључује четири типа стамбених решења. Конкретно у Вршцу, донација је 421.057 евра, с тим што је Град обезбедио инфраструктуру у вредности од 11,5 милиона динара.

Прочитајте још - Дачић поделио кључеве за 40 станова за избеглице

Дачић је подсетио да су у Камендину 20. јуна, на Светски дан избеглица, подељени кључеви за 270 породица, а пре тога у Неготину, Кладову и Лозници.

- Наставићемо и даље са истим ентузијазмом, с обзиром на то да смо прешли тек нешто више од пола пута, односно да смо од 7.000 стамбених решења у оквиру овог програма, са овим уручењем поделили 3.568 станова - рекао је министар.