КРАЉЕВО - Припадници Друге бригаде Копнене војске Србије (КоВ) којом командује бригадни генерал Жељко Кузмановић у петак су у Краљеву, пригодном свечаношћу обележили свој Дан у знак сећања на 12. јул 2007. године када је бригада формирана, али и као знамење на Петровдан 1805. када је Карађорђе на боју на Карановцу надвладао Турке и тријумфално умарширао у истоимену варошицу познату као - Краљево.

Светом Литургијом, и сечењем славског колача у Богослужбеним просторијама у Команди 2. бригаде КоВ, обележен је Петровдан - који се слави, и као крсна слава Бригаде.

Прочитајте још - Војска Србије испунила све задатке на вежби у Бугарској


Војној свечаности и свечаном дефилеу у кругу касерне у Рибници присуствовали су заменик Команданта Копнене војске, бригадни генерал Владета Балтић, официри Војске Србије, представници Рашког и Моравичког огруга, представници локалних самоуправа градова и општина који се налазе у зони одговорности ове бригаде, као и представници СПЦ и Исламске верске заједници, полиције, борачких удружења и других институција.
Овом приликом, најбољим и заслужним припадницима Друге бригаде КоВ уручене су пригодне награде и признања.

Фотографије: Г. Шљивић
Истим поводом вечерас ће на платоу испред Дома Војске у Краљеву бити одржан концерт уметничког ансамбла „Станислав Бинички“.