ЛЕЧЕЊЕ наших пацијената, који су имали заказани преглед, обустављено је због понашања Приштине, и видимо да и у овој хуманитарној области имамо преседан. Очигледно да не желе болницу у којој Срби могу да раде и да се лече. То су показали сада, али и раније, кад су покушавали да заузму ову установу, доводећи више стотина здравствених и нездравствених радника да би ометали лечење и рад, а све с циљем да нас истерају одавде.

На то је у четвртак упозорио др Милан Ивановић, директор КБЦ у Косовској Митровици, а поводом одлуке Приштине да се министру одбране Александру Вулину и тиму лекара са ВМА не дозволи улазак на КиМ.

Прочитајте још - Ивановић: Приштина опструише снабдевање КБЦ лековима

Како је објаснио Ивановић, еминентни стручњаци, заједно са колегама из Митровице, требало је да прегледају пацијенте, а реч је о вишегодишњој акцији, током које је савет или терапију лекара добило неколико хиљада грађана.

- Циљ привремених институција, на челу са Хашимом Тачијем и Рамушом Харадинајем, јесте да се Срби уклоне и отерају из ове болнице, после чега би за здравственим радницима кренуо и народ. Надам се да ће међународна заједница утицати на то да се у овој хуманитарној области не предузимају такве драконске и репресивне мере.