ЗАМЕНИКА главног уредника париског „Фигароа“ Жан Кристоф Бисон потписао је приступницу и постао члан Друштва новинара Војводине (ДНВ).


Бисон, који је на Тесла глобал форуму примио највише признање „Белу голубицу“, изјавио је да је чланство у ДНВ-у доживео као награду за свој професионални рад на афирмацији истине о Србији и неговању француско-српског пријатељства.

- Пре двадесет и три године био сам први пут у Србији и тада сам, извештавајући о француском војничком гробљу из Првог светског рата, био одушевљен пажњом и љубављу Срба према Французима. Осетио сам тад неодољиву потребу да ту љубав узвратим – изјавио је други човек угледног француског листа после потписивањаприступнице ДНВ-у и додао да је, „без икакве пропаганде“ желео да, истинитим извештавањем, покаже право лице Србије и да, како је рекао, промени лажну слику која је Француској јавности наметнута о Србији деведесетих година.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Заменик уредника "Фигароа" пркоси претњама после репортаже о Србима на КиМ


Председник ДНВ-а Петар Кочић истакао је да је за ДНВ приоритет развијање међународне сарадње с циљем да се допринесе истинитом извештавању о Србији. У томе је, како је додао, велики допринос Тесла глобал форума на којем је, осим са Бисоном, склопљена сарадња и са Владимиром Саловљевом, председником Савеза новинара Русије.

Бисону је у Матици Српској уручена престижна награда Тесла глобал форума Бела голубица за истинито извештавање о Србији.