Вишегодишња пракса у лечењу пацијената коју су еминентри стручњаци са Војномедицинске академије спроводили са колегама у косовско-митровачком здравственом центру, и у оквиру које је прегледано више хиљада пацијената, прекинута је одлуком Приштине којом је забрањен улазак на Косово и Метохију. Тиме је, пре свега, нанета велика штета пацијентима који су чекали на лечење.

- Лечење наших пацијената који су имали заказани прегледи је, због понашања Приштине обустављено и видимо да и у овој хуманитарној области имамо преседан. Очигледно да Приштина не жели болницу у којој Срби могу да раде и да се лече. То су показали и овог пута, али и у прошлости када су покушавали да заузму ову болницу доводећи више стотина здравствених и нездравствених радника да би ометали лечење и рад, а све са циљем да нас истерају одавде - рекао је на конференцији за новинаре у Косовској Митровици директор Клиничко-болничког центра др Милан Ивановић.

Он је оценио да је поступак привремених институција из Приштине усмерен у циљу „отежавања и угрожавања лечења и живота наших пацијената“.

Прочитајте још - ВУЛИН У НИШУ: Рамуш и његова Влада доказали да су лажови који не желе Србе на Косову


- Циљ привремених институција на челу са Хашимом Тачијем и Рамушом Харадијем је да се Срби уклоне и отерају из ове Болнице, после чега би за здравственим радницима кренуо и народ – рекао је Ивановић и изразио наду „да ће међународна заједница утицати да се, у овој хуманитарној области, не предузимају такве драконске и репресивне мере“.

Први човек ове здравствене установе наглашава да су „живот и лечење болесника угрожени и антицивилизацијским и антисрпским мерама увођењем такси од 100 одсто на српску робу“.

- После увођења ових такси од стране Приштине које су практично санкције Србима дошло је до великих проблема и узнемирања наших грађана. И у овом тренутку имамо неизвесност, несигурност и нередовност у снабдевању, али је захваљујући држави Србији и председнику Александру Вучићу који је одржао обећање, снабдевеност побољшана – каже Ивановић.