СВИ послови које кабловски оператер компанија СББ ради са предузећем "Београдске електране" регулисани су правоснажним уговорима. За сваки метар каблова предали смо документацију "Београдским електранама", све радове уредно уцртали и доставили техничкој служби предузећа, што постоји и у документацији изведеног стања.

Овако у компанији "Јунајтед груп" одговарају на оптужбе градског менаџера Града Београда Горана Весића, који је кабловског оператера СББ оптужио за нелегално постављање мреже, уз неовлашћено коришћење инфраструктуре јавних предузећа.

"Сличан уговор потписале су и фирме 'Телефон кабл' и ПТТ КДС, укупно три правна лица, што додатно потврђује да је у интересу предузећа 'Београдске електране" било партнерство'", наведено је у одговору "Јунајтед групе" који је достављен нашем листу.

У овој компанији наглашавају да су "Београдске електране" више од деценију контролисале свој систем грејања уз помоћ ресурса СББ.

"Њихова једина алтернатива за овај посао била је изградња властите оптичке инфраструктуре, што би захтевало вишемилионска улагања. Свако разуман у градској власти зна да је уговор са нама био профитабилан за "Електране", наводе у "Јунајтед групи".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Весић најавио кривичне пријаве и тужбе за одштету

Ове тврдње у ЈКП "Београдске електране", међутим, оцењују неистинама и најављују кривичне пријаве.

Генерални директор овог предузећа Раде Баста изјавио је да је згрожен "бруталним лажима" којима СББ обмањује јавност.

- Уколико говоре истину нека јавности положе доказе - рекао је Баста.

Каже да је као директор "Београдских електрана" спреман да поднесе оставку уколико СББ може да докаже да је платио било који рачун том градском предузећу или компензацијом регулисао своје обавезе.