Штићеници свих београдских установа за незбринуту децу у недељу су у 19 часова кренули пут Бијеле на летовање, захваљујући традиционалној акцији Жељка Митровића и његове компаније "Пинк Медиа Гроуп".


И овог јула, већ 12. годину заредом, око 120 деце без родитељског старања са својим васпитачима отићи ће на летовање, а јуче је Жељко са супругом Милицом и ћеркама Сандром, Андреом и Кристином, испратио 80 малишана у Бијелу.


Друга група деце кренула је јутрос на Рудник, што је пробудило веома висок набој емоција, јер су углавном у питању деца са посебним потребама, која расту без родитељског старања, а ми покушавамо да им бар мало животе учинимо срећнијим и надам се да успевамо у томе – рекао је Митровић.

Осим традиционалног летовања и зимовања, које према речима Зорана Милачића, директор Завода за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској - једино Жељко Митровић у оваковој мери организује већ 12 година заредом, први човек најгледаније комерцијалне телевизије најавио је проширење акције:


Ове године су на море и планину отишла деца из шест београдских домова, а планирамо да акцију проширимо на целу Србију, што би било још неколико стотина малишана.


Поред организације пута, хране и смештаја, сва деца су добила џепарац за боравак на мору као и торбе за плажу испуњене купаћим костимима, папучама, шеширићима, играчкама, грицкалицама и свим осталим потрепштинама које ће им летовање учинити удобнијим и лепшим.


Породица Митровић је и овог пута дошла да испрати клинце, међу којима су неки њихови стари знанци, који су својим другарима препричавали догодовштине са претходних летовања, као и шта их тамо очекује. Наравно, неки од њих ће први пут видети море, па је њихово искрено и снажно усхићење због тог искуства било непроцењиво.Њихови осмеси и узбуђење пред пут увек напуне срце првом човеку најгледаније комерцијалне телевизије у Србији.


ПРОЧИТАЈТЕ И: ПРЕВАЗИШАО СЕБЕ: Жељко Митровић представио свој изум, реакција његових пратилаца је урнебесна


- Сваки овај осмех изазива у мени посебну срећу и посебну радост, пре свега јер њима збир оваквих срећних тренутака чини живот много лепшим. Поносан сам јер је ово наша традиција, сада већ имамо четири пута годишње овакве акције. Ово је екипа која креће на море, а друга екипа креће у понедељак на Рудник. То су деца са посебним потребама, зато за њих имамо мало другачији програм и другачије су конципирани поклони. Сваки њихов осмех мени много значи.


Имам неке своје, посебне мотиве за овакву акцију, везан сам за ове установе и наставићу да ово радим и убудуће. Ми смо једини који спроводимо акцију оваквог типа. Ове године ћемо и за зимске празнике организовати неко путовање. Основаћемо и фондацију која ће стипендирати младе, талентоване људе, то је планирано већ за децембар или јануар следеће године. У сваком случају, веома сам срећан и поносан, али је од свега тога много важнија њихова срећа - рекао је Жељко.


Осим што их испратио, Жељко Митровић ће и дочекати децу у Бјелој, како би се уверио да су сви лепо допутовали и да су смештени у своје собе, а потом – да ли ће заједно отићи на плажу или не, остаје да видимо.


Једно је сигурно – захваљујући компанији "Пинк Медиа Гроуп" клинцима који детинство проводе ван топлине родитељског дома пружена је могућност да макар десет дана буду окупани морским таласима и да из Бијеле понесу успомену за цео живот.