Спор око имовине Јеврејске општине у центру града

В. Ц. С.

06. 07. 2019. у 23:07

Спор око имовине Јеврејске општине у центру града

Фото З. Јовановић

Двадесетак чланова Јеврејске општине Београд протестовало је у петак на Студентском тргу јер, како наводи Бране Поповић, не желе да руководство које они сматрају смењеним, располаже некретнинама

ДВАДЕСЕТАК чланова Јеврејске општине Београд протестовало је у петак на Студентском тргу јер, како наводи Бране Поповић, не желе да руководство које они сматрају смењеним, располаже некретнинама.

- Држава признаје управу коју смо сменили два пута. Располагање некретнинама може да одобри само Скупштина, а она није сазвана. Упркос томе, смењено руководство тражи стратешког партнера за градњу на локацији која нам је делимично враћена, Студентски трг 11, а за коју тврдимо да постоји жива власница у Француској - каже Поповић.

Протест је најављен и за следећи петак. У легалном руководству ЈОБ одговарају да је Јеврејска општина власник спорне имовине и да има сва права да предузме све што ће довести до увећања броја квадрата и санације зграде напукле до темеља. Јавно расписан тендер омогућава Статут, а о свему ће се изјаснити Скупштина ЈОБ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације