РАДОВИ на згради Клинике за гинекологију и акушерство у Новом Саду, после десетогодишњег застоја, биће настављени захваљујући одлуци Покрајинске владе да за ту сврху одвоји 209 милиона динара. Радови ће подразумевати машинске инсталације, као и грађевинско-занатске и електроинсталатерске радове и требало би да буду окончани у првој половини идуће године.

Прочитајте још: ОД САДА И ПЕЈСМЕЈКЕРИ: Општа болница у Крушевцу добила ангио-салу

Како је истакнуто на седници којој је председавао покрајински премијер Игор Мировић, а присуствовала је и управа КЦВ, Војводина је пуну деценију била без адекватног простора у којем свакога дана на свет долазе нови животи и у којем се спроводе процедуре неопходне за очување репродуктивног здравља.

- Пре него што буду завршени блокови Б и Ц Клиничког центра Војводине, биће завршена и реконструкција интерне клинике и поликлинике - најавио је председник покрајинске владе Мировић. - Наложио сам да паралелно са тим радовима буде набављена сва неопходна медицинска опрема, болнички кревети, дијагностичка опрема, како би одмах, по завршетку блокова Б и Ц, опрема била спремна - изјавио је Мировић, и појаснио да је циљ да се избегне сценарио из Ниша, где се каснило са набавком намештаја и прибора.

Радови на реконструкцији Клинике почели су 2008, а прекинути су 2012. године. Због одлуке надлежних органа објекат је привремено затворен због истраге поводом проневере у износу од 210 милиона динара.

Прочитајте још: НОВЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ НА “ДЕДИЊУ”: Десет пута брже до открића аритмија

На седници је одлучено и да се 26,5 милиона динара усмери Институту за онкологију Војводине у Сремској Каменици за финансирање израде идејног решења и пројектно-техничке документације објекта Каменица 3 са ПЕТ центром.

Идејним решењем је предвиђена изградња објекта површине 8.200 м2, чиме би се решио проблем са недовољним постељним капацитетима у Институту за онкологију.

СТИЖЕ И НОВИХ 348 КРЕВЕТА

ПРОЈЕКТОМ реконструкције Б и Ц блока КЦВ предвиђена је изградња новог објекта површине 33.000 квадрата. Како је објаснио покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић, предвиђена је и директна "топла" веза са Поликлиником и Интерном медицином, као и Ургентним центром. Укупан број кревета је 348. Пројектовани број операционих сала је 16.