УДРУЖЕЊЕ привредника са севера Косова и Метохије одржало је данас у 19 часова састанак поводом штрајка упозорења и затварања продавница у српским срединама.

Организација се по завршетку скупа огласила саопштењем о следећим корацима у борби против приштинских такси, које преносимо у целости:

Протест упозорења је показао снагу, слогу и спремност за борбу Срба на северу Косова и Метохије.

Показали смо снагу, јединство, да не могу да нас сломе и да нећемо да трпимо да се пуца и напада на оне који врше снабдевање основним животним намирницама.

Прочитајте још: СИТУАЦИЈА НА СЕВЕРУ КиМ АЛРМАНТНА: Нестаје лекова и хране!

Сваки даљи покушај Приштине наићи ће на још снажнији одговор.

Пошто је ово протест упозорења, радње на северу које ће од сутра радити, биће затворене на много дуже сваки следећи пут када на нас поново буду пуцали зато што возимо млеко, брашно, зејтин или новине на српском језику за српски народ на северу Косова и Метохије.

Свесни смо да нас чека дуготрајна борба, која захтева јединство, труд, можда и жртвовање... ми другу земљу немамо и ову нашу не дамо ником...

Апелујемо на међународну заједницу да коначно схвати драматичност ситуације овде на северу и да реагује како би пацификовала Приштину, пре него што се деси неки инцидент који би могао ствари довести до тачке без повратка.