ОД САДА И ПЕЈСМЕЈКЕРИ: Општа болница у Крушевцу добила ангио-салу

С. БАБОВИЋ

уторак, 02. 07. 2019. у 14:22

ОД САДА И ПЕЈСМЕЈКЕРИ: Општа болница у Крушевцу добила ангио-салу
Урађена прва интервенција у ангио-сали крушевачке болнице.Лончар најавио да ће помoћи и колеге из Београда

МИНИСТАР здравља Златибор Лончар отворио је у уторак комплетно опремљену, најсавремеију ангио-салу на Интерном одељењу Опште болнице Kрушевац, где су лекари Клиничког центра Србије урадили и прву коронарографију.

- Честитам на урађеној првој интервенцији у ангио-сали. Ово је историја Kрушевца и крушевачке болнице, казао је министар Лончар на свечаности.

Министар је најавио да ће лекари из Београда помагати у раду док се не оспособи кадар из крушевачке болнице.

ПРОЧИТАЈТЕ И: УЈЕДНО ДИЈАГНОЗА И ЛЕЧЕЊЕ: "Дедиње" добило модерну ангио-салу

- Договорили смо да се овде ради и пејсмејкер, како би пацијенти били близу своје куће, и да њихова родбина нема додатне трошкове да их обилази по другим градовима - казао је Лончар.

Иначе, отварање ангио-сале, која је уступљена на коришћење овдашој болници, планирано је годинама.

- Уназад десет година се размишљало о томе, али тек сада смо успели захваљујући министарству и министру, али и упорности наших радника и управног одбора, и инвестицијама које су изнеле још око 22 милиона динара, можемо да кажемо да је сан постао реалност, изјавила је директорка Опште болнице, Весна Стевић Гајић.

Министарство здравља је до сада уложило нешто мање од 100 милиона динара у крушевачку Болницу. Министар здравља најавио је пријем нових лекара, сестара и нове специјализације.

- Kрушевац има перспективу, и за разлику од многих у региону, који остају без лекара и затварају одељења, у Kрушевцу то није случај. Kрушевачка болница имаће све више младих стручњака који сутра све нас треба да лече - казао је министар Лончар.

ЧАК 700 ОПЕРАЦИЈА

МИНИСТАР Лончар је оценио да Ортопедска сала крушевачке болнице боље изгледа него већина сала у Београду, и казао да је у новој офталмолошкој сали, за шест месеци ове године, обављено скоро 700 операција, док је целе прошле године урађено 800 интервенција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације