Удовичић и Вучевић посетили клубове у Бегечу, Футогу и Ветернику

Ј.С.

субота, 29. 06. 2019. у 17:46

Удовичић и Вучевић посетили клубове у Бегечу, Футогу и Ветернику
Поклонили 40 лопти, два гола, две кошаркашке табле и мреже за одбојку
ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милош Вучевић и министар омладине и спорта Вања Удовичић обишли су данас фудбалске клубове „Бачка“ у Бегечу, „Софекс“ у Футогу, као и Кошаркашки клуб „Стар“ у Ветернику.


Како је том приликом речено, циљ је да се промовишу школски спорт, млади спортисти и рекреативци, а посебно у срединама ван урбаних центара.


Званичници су посетили и ОШ „Марија Трандафил“ и предали донацију Савеза за школски спорт Србије и Министарства омладине и спорта : 40 лопти, два гола, две кошаркашке табле и мреже за одбојку.


- Радимо на стварању једнаких услова за сву децу без обзира на то у којем делу града живе, а посебно имајући у виду да приградска насеља нису толико у фокусу јавности - рекао је градоначелник Вучевић.


Прочитајте још: Вучевић и Галић с грађанима чистили обалу Дунава


Вучевић је додао да Град за подршку школском спорту издваја 50 милиона динара, од укупно 800 милиона колико износи буџет за спорт и омладину. Град је такође пре нешто више од годину дана покренуо поступак да све школске сале, два дана током недеље, морају бити дате деци бесплатно на коришћење, како би прилику да тренирају добила и деца чији родитељи не могу да издвоје за месечну накнаду за такве активности.


Министар Удовичић је нагласио да се наставља акција донирања спортске опреме за фискултурне сале.

- Жеља нам је да до краја године 250 сала адекватно опремимо. Хоћемо да обезбеђивањем најбољих услова, подстакнемо децу на бављење спортом,  и то равномерно, у свим деловима Србије – најавио је  Удовичић.


Прочитајте још: Удовичић:Унапређење инфраструктуре услов за развој спорта



ПОБЕДА НОВОГ САДА


МИНИСТАР удовичић је рекао да су титуле Омладинска престоница Европе и Европска престоница културе, велика победа Новог Сада.


- Посебно сада пред „Егзит“ отварамо врата многим омладинским организацијама из Европе и показујемо да Србија има најбоље услове за спровођење омладинске и спортске политике – закључио је Удовичић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације