ПРОКУПЉЕ - Небојша Стефановић,министар унутрашњих послова и Александар Чупријан заменик министра за ванредне ситуације Руске Федерације открили у четвртак испред прокупачког Дома дравља спомен-плочу у знак сећања на мобилну болницу Министарства за ванредне ситуације Руске Федерације која је ту била стационирана за време НАТО агресије 1999. године.

Том приликом Небојша Стефановић се захвалио Александару Чупријану, али и нашем народу који уме да цени и да се сети свих оних који су нам помагали.

- Ова спомен-плоча има велики значај и хоћу да се захвалим господину Чупријану и свим људима из Министарства за ванредне ситуације Руске Федерације који су годинама са нама, који су наш стратешки партнер и са којима заједно чувамо животе грађана Републике Србије - рекао је Стефановић док је Чупријан подсетио да је Русија увек и у најтежим тренуцима била пријатељ нашој земљи спреман да увек пружи руку помоћи.

- Хвала вам за ове дивне и топле речи које су исписане на овој меморијалној табли и нека нас све чува господ бог- рекао је Чупријан.Иначе, Стефановић и Чупријан су након откривања спомен-плоче обишли мобилну болницу која је стационирана код Дома здравља у Прокупљу.ПРОЧИТАЈТЕ И: ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ: НАТО бомбама хтели да нам затру потомство