Поводом 70 година предузећа "Југоимпорт-СДПР", у Никинцима је за војни врх и бројне иностране делегације које су посетиле међународни сајам наоружања и војне опреме “Партнер 2019“, уприличен приказ са бојевим гађањем.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: САЈАМ НАОРУЖАЊА "ПАРТНЕР 2019": Први Ербасов хеликоптер предат Србији


Приказ, коме је присуствовао и министар одбране Александар Вулин, био је прилика за промоцију средстава наоружања и војне опреме из развојног и производног програма овог предузећа, али и ВТИ-а и Одбрамбене индустрије Србије, о којима је говорио представник „Југоимпорт-СДПР“ Александар Лијаковић.

Командант приказа био је директор Техничког опитног центра пуковник Слободан Илић, саопштило је Министарство одбране.

Налетима тренажног авиона „ласта“ отпочео је приказ, након чега су уследили борбени заокрети и понирања авиона Г-4 и ракетирање стационарног циља навођеним ракетним зрнима 128мм М15 што је нова верзија познате „муње“.

Симулацијом тактичке ситуације напада терориста у урбаном подручју припадници САЈ-а демонстрирали су гађање пиштољем ЦЗ999 и пушком пумпарицом.

Гости су могли да се увере и у перформансе беспосадног возила „милош“ и оклопног возила „лазар-3“, из којих су гађани различити циљеви даљински управљаним борбеним станицама са митраљезима.

Бојевим гађањем своју снагу је демонстрирала и самоходни топ-хаубица 155 мм НОРА Б52.

У широкој лепези приказаног наоружања и војне опреме нашли су се авион „сова“, артиљеријски ПВО систем ПАСАРС, ракете „маљутка“ 2ф и 2Т5, модуларне пушке у калибру 6.5мм са оптичким и видео носаном, нове снајперске пушке, различита муниција и системи наоружања ватрене подршке...

Предузеће "Југоимпорт-СДПР" оријентисано је пре свега на развој и производњу сложених борбених система, интеграцију наступа и промоције одбрамбене индустрије Србије на светском тржишту наоружања и војне опреме, као и опремања Министарства одбране и Министарства унутрашњих послова сложеним наоружањем из увоза али и из сопствене производње, што уједно чини "Југоимпорт-СДПР" лидером у области наоружања и војне опреме у региону и респектабилним учесником на светском тржишту.