Најбољи матуранти средњих школа из Србије и Републике Српске награђени на пријему у Белом Двору

Д.Л.

субота, 22. 06. 2019. у 12:45

Најбољи матуранти средњих школа из Србије и Републике Српске награђени на пријему у Белом Двору
Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина били су јуче домаћини пријему за више од 600 најбољих ученика завршних разреда средњих школа из Србије и РС
Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина били су јуче осамнаесту годину заредом домаћини традиционалном пријему за више од 600 најбољих ученика завршних разреда средњих школа из Србије и Републике Српске, у Белом Двору на Дедињу.

Свака средња школа у Србији и Републици Српској бира ђака генерације, коме Фондација за образовање и културу Њ.К.В. Престолонаследника Александра додељује похвалницу и поклон у знак признања за изузетне резултате постигнуте у средњој школи.

„Честитам вам на великом успеху и желим вам да и даље будете најбољи у будућности. Ви сте будуцћност Србије и Републике Српске. Будите поносни на знање које сте стекли и ставите га у службу наше земље и свих њених грађана“ – истакао је Престолонаследник у свом говору.

Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар захвалио се на великој помоц́и партнера у овом пројекту – компанијама НЦР Корпоратион и Линк Гроуп.

„НЦР активно улаже у развој и побољшање услова за образовање младих, тако да бројни таленти наше земље могу да наставе своје образовање и остваре успех у својој земљи. Пружањем помоц́и најбољим средњошколцима желимо да пружимо добар пример подршке младим људима који представљају будуцЋност наше земље“, објаснио је генерални директор корпорације НЦР у Србији Стефан Лазаревић.


Прочитајте још: Пријем за најбоље матуранте из Србије и РС на Белом двору (ФОТО)

Помоћ у организацији овог догађаја пружили су саобраћ́ајна полиција и Војномедицинска академија, компанија Кока-Кола, хор Апостолске хришцћанске цркве из САД, волонтери из удружења "Краљевина Србија" и студенти Линк Гроуп академије.

Свечаности су присуствовали Њ.Е. г. Младен Шарчевицћ, министар образовања, науке и технолошког развоја, Њ.Е. г-ђа Наталија Тривицћ, министарка просвете и културе Републике Српске, г. Стефан Лазаревиц́, генерални директор НЦР корпорације у Србији, г-ђа Милица Зорицћ, директорка маркетинга Линк Гроуп, академик Матија Бецћковицћ, члан Крунског савета, као и бројне друге личности из света културе, уметности и науке.

Најбољи матуранти свих средњих школа у Србији и Републици Српској били су задовољни што ће компанија Линк Гроуп доделити 30 стипендија за њихову престижну ИТА академију. Додела стипендија ће се одржати у септембру у Белом Двору.